Стриц Огњена Стијака прозивао породицу тужиоца

Н. Т.
Стриц Огњена Стијака прозивао породицу тужиоца

Бањалука - Специјално тужилаштво РС трага за Драгом Стијаком, стрицем оптуженог полицијског инспектора ЦЈБ Бањалука Огњена Стијака, због непримјерног добацивања специјалном тужиоцу РС, сазнаје “Глас Српске”.

Драгу Стијака тужилаштво тражи јер је 8. априла упутио непримјерене коментаре специјалном тужиоцу Живани Бајић и прозивао чланове њене породице. Извор близак правосуђу је казао да је он највјероватније побјегао у Црну Гору.

Стијак је тужиоцу Бајић добацивао у судници одмах по завршетку рочишта које се због оптужби за трговину дрогом води против Огњена Стијака и других инспектора у бањалучком Окружном суду.

Након добацивања Драго је напустио судницу, а истражиоци Специјалног тужилаштва РС су кренули у потрагу за њим.  Међутим, након инцидента њему се изгубио сваки траг, иако се сваки пут до тада појављивао на суђењима. Послије овог случаја предсједник судског вијећа у овом предмету Сњежана Кудрић упозорила је родбину оптужених да се уздрже од било каквог коментара и добацивања тужиоцима. Она тада није прецизирала идентитет особе која је узнемирила тужиоца нити откривала друге детаље. Специјални тужилац Живана Бајић кратко је казала да се радило о “непримјереном добацивању”, не желећи да открива ко и шта јој је добацивао.

Осим против Огњена Стијака, у бањалучком Окружном суду  води се поступак и против полицијских инспектора Срђана Радуловића и Марка Ковачевића због трговине дрогом и других дјела. Оптужено је још пет полицијских инспектора за изнуде исказа, фалсификовање исправа, повреду људског достојанства и злоупотребу службеног положаја и овлашћења.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана