Страживук ослобођен оптужби да је пријетио судији, судско вијеће поруке које јој је слао не сматра пријетњом

Небојша Томашевић
Страживук ослобођен оптужби да је пријетио судији, судско вијеће поруке које јој је слао не сматра пријетњом

БАЊАЛУКА - Синиша Страживук из Бањалуке (52) у бањалучком Окружном суду ослобођен је оптужби за пријетње убиством судији тог суда Сњежани Кудрић.

Пресуду је данас изрекло вијеће којим је предсједавао судија Благоја Драгосављевић

Он је појаснио да је несумњиво утврђено да је оптужени комуницирао са судијом Кудрић, али да поруке које је слао не представљају озбиљну пријетњу.

- Једина порука која има карактер пријетње је "побoћу бас све" која свакако значи побићу вас.Међутим када се та порука доведе у везу са осталим и анализира цијела комуникација, онда је она лишена озбиљности и не представља пријетњу.Оптужени је послао више порука које изражавају наклоност.Те остале поруке нису пријетња - казао је судија Драгосављевић.

Тужилац Слободан Ћелић казао је да ће након што добије писану пресуду одлучити о жалби.

Страживука је оптужница је теретила да је судији Кудрић, која је била предсједник вијећа у другом поступку који се води против њега, пријетио путем телефона 3. новембра 2018. године.

Према оптужници, тада јој је путем апликације “Вајбер” послао више порука и озбиљно пријетио употребом оружја.

На њен телефон је слао поруке тога дана од 14.54 до 22.18 часова и у њима је између осталог, написао: “Гдје си, љубави, чекам те”, а услиједиле су поруке: “Шта је, фрка, препала си се?, “Јачи сам од државе”, “Све знам, гдје ти ради кћерка, а оним с логордом даћу деветку. Све ћу вас побити”. Написао јој је и да је “дивна“ и да му се „свиђа до бола”.

Судија га је више пута питала о коме се ради и да није грешка те констатовала да је можда требало да поруке буду упућене другој особи. На та њена питања он је послао поруку да није грешка те се потписао као Синиша Страживук.

Предмет “Трезор”

Синиша Страживук је оптужен у предмету “Трезор” због сумње да је био дио седмочлане организоване групе која је од 2008. до 2011. починила више разбојништава у Бањалуци, Приједору и Кнежеву. Терете их да су украли око два милиона КМ. Између осталог оптужени су и за пљачку више од милион КМ из Комерцијалне банке у центру Бањалуке.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана