Страва код Тузле: Кренула на матуру па погинула са мајком, посљедња порука мајке леди крв у жилама

faktor.ba, avaz.ab
Страва код Тузле: Кренула на матуру па погинула са мајком, посљедња порука мајке леди крв у жилама

Тузла - Љекари тузланског Клиничког центра боре се за живот трогодишње дјевојчице А. Х., која је синоћ тешко повријеђена у саобраћајној несрећи, у којој су погинуле 38-годишња Ајша Курбашић и њена 15-годишња кћерка Ирмела.

 "Трогодишње дијете налази се на Одјелу интензивне његе Клинике за анестезиологију и реаниматологију, прикључено је на апарате за вјештачко дисање. У изузетно је тешком стању, под сталним љекарским надзором, а све даље прогнозе су неизвијесне", потврдио је за Фактор Елдар Шехић из Службе за односе с јавношћу УКЦ Тузла.

Дијете се у тренутку несреће налазило у возилу Опел Кадет, које се на магистралном путу Градачац - Орманица, у мјесту Вучковци, сударило с камионом марке мерцедес, за чијим управљачем се налазио А. Х. (31) из Лукавца.

О силини судара свједочи и чињеница да још није познато ко је управљао опелом, у којем се у тренутку судара налазило пет одраслих особа и беба.

Сви су, како се могло чути, били на путу ка прослави Ирмелине матурске вечери. Ајша и Ирмела подлегле су одмах на мјесту несреће, док су остали путници из кадета хитно превезени у болницу.

Осим трогодишњег дјетета, у УКЦ Тузла примљене су и Ајшина 17-годишња кћерка Минела, Елвис Џонлагић (30) и Санела Х. (26) из Грачанице.

"Пацијент Е. Џ. задобио је тешке тјелесне повреде и примљен је у Клинику за опћу хирургију. Његово тренутно стање је стабилно, а данас ће му бити урађене додатне претраге. Пацијентица М. К. је са тешким повредама грудног коша примљена у Клинику за торакалну хирургију. Њој ће такођер бити рађене додатне претраге. И њено стање је засад стабилно, свјесна је и комуникативна", рекао је Шехић.

Санела Х. је, након указивања помоћи, одбила хоспитализацију и упућена је на кућно лијечење.

Несрећа се догодила у 17.55 сати.

Настрадали су се кадетом кретали из правца Вучковаца према Градачцу, гдје је била прослава матуре, а до несреће је дошло на око пет километара од њихове куће.

Становници Градачца и околних мјеста шокирани су овом трагедијом, а настава у подручној школи у Срницама, коју је похађала настрадала Ирмела одгођена је данас и сутра.

Увиђајем на мјесту несреће руководила је дежурна кантонална тужитељка а обавили су га припадници крим-полиције ПУ Градачац и МУП-а ТК, а узроци несреће још се утврђују.

Посљедње поруке настрадале Ајше Курбашић крв у жилама

Трагична саобраћајна несрећа, која се догодила синоћ код Градачца, а која је однијела животе Ирмеле Курбашић и њене мајке Ајше Курбашић потресла је јавност.

Само дан прије ове стравичне несреће, преминула Ајша Курбашић објавила је посљедње поруке на друштвеној мрежи Фацебоок, а тек неколико дана раније и опраштајућу поруку.

Као да је предосјетила да ће тај 24. мај бити кобан и да ће је одвести на други свијет...

- Једном када умрем...И немојте говорити оне тужне ријечи... Да бисте вољели да сам ту, бар још једном да ме видите - објавила је Ајша Курбашић на Фацебооку.

Порука која леди крв у жилама...

- Човјек се воли док је жив. Кад умре, не треба му ни љубав, ни било која ријеч - написала је Курбашић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана