Страшан призор: Снијег срушио кров штале, 3 краве угинуле, ветеринари се боре за четврту

Телеграф
Foto: Телеграф

Тежак, огроман снијег који је претходних дана оковао пријепољски крај узео је свој данак. Од силине сњежног покривача урушио се кров на штали Митхада Жиговића из Бродарева и убио му три краве, док се ветеринари боре за живот четврте, а коју ће највјероватније морати да успавају.

- Све се десило током ноћи. Урушио се кров на монтажној штали и усмртио три крупне животиње, које су биле на средини, а остале које су биле у угловима штале су се спасиле - рекао је за РИНУ Армин Мујезиновић из Пријепоља који је са својом хуманитарном организацијом помогао Жиговићима.

Четворочлана породица живи од продаје сира, то им је једини извор прихода, тако да је ово велики губитак за њих. Захваљајући добрим људима који су се већ покренули, скупљен је новац да се изгради нова штала за стоку која је преостала.

- Стоку су примиле комшије, а ми смо скупили близу двије хиљаде евра, као и материјал, тако да ћемо чим то временске прилике дозволе, почети за изградњом нове штале. Жиговићи се надају да ће даљом репродукцијом поново проширити свој сточни фонд - каже Мујезиновић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана