Стотине људи испратило трагично настрадалу Милану Копрену на вјечни починак

ГС
Стотине људи испратило трагично настрадалу Милану Копрену на вјечни починак

Милана Копрена (46) сахрањена је данас на гробљу Дуципоље у Карановцу.

На сахрану се “слила ријека људи“ како би испратила, трагично страдалу бањалучанку, на вјечни починак.

Опело је држало девет свештеника, а након тога емотивним говором од Копрене опростили су се чланови породице, пријатељи и радне колеге.

Како пише Ало онлине, стриц преминуле у растројеном стању због великог губитка, те да је једва говор одржао до краја.

Човјек, схрван болом, рекао је како га Копрена оставља на страшан начин.

– Оставила си свог најмилијег, кога си највише вољела и који је тебе највише волио. Био сам уз тебе кад си свог тату пазила у болести и говорила: Ја ћу поред свог тате, кога никада ниси прежалила. Моје сломљено срце више нема снаге, опрости ми. Мико, тијело умире али душа иде анђелима. Сине наш, путуј са анђелима. Што те ја нисам замијенио – рекао је ожалошћени стриц Копрене након чега је пао у очајање, преноси Српскаинфо.

Говор су даље наставили ожалошћени чланови породице, пријатељи и колеге са посла.

-Минутом ћутње смо ти одржали почаст у школи. Жељели смо јуче да покуцамо на твоја врата, поздравимо, махнемо. Да свратимо на чашицу разговора и добијемо потврду да су наше одлике добре или не. Врата твоје канцеларије су и даље отворена са дивним мирисним цвијећем – рекле су колеге покојне Копрене.

Други су додали како су у овом моменту сви уједињени.

-Због тебе, драгана наша Милана, сви смо у боли уједињени, а ти нас и у овом моменту учим о саборству и да смо јаки само заједно. Плодови твог реда и залагања сваким будућим школским даном ћемо препознавати, а ти ћеш бити у срцима с нама. Претходна два дана наша велика школа отворила је врата да се опросте од тебе и уписане су најљепше ријечи у Књигу жалости. Плачимо сви, то нам не замјери, волимо те сви, путуј са анђелима драга наша педагогице – рекле су радне колеге.

Данас је у ОШ “Бранко Радичевић” одржана и комеморација трагично настрадале педагогице Милане Копрене (46).

На комеморацији су присуствовали неутјешна породица, пријатељи, радне колеге, сарадници и велики број ђака.

Присутнима се обратио директор школе Синиша Рендић који је одржао потресан говор.

– Човјек не може, а да се не запита: Зашто? Знам какав је борац била, није заслужила овако нешто. Али, сада је на љепшем мјесту гдје нема туге, бола и стреса. Бог је примио једног анђела, молим га да га чува. Мила моја, мени је била част познавати те – рекао је у сузама директор.

Подсјећамо, Милана Копрена (47), педагогица ОШ “Бранко Радичевић” у Бањалуци, погинула је 22. априла у тешкој саобраћајној несрећи на Ребровачком мосту када је на њу налетио “пежо” којим је управљао Лакташанин Стефан Срдић (20).

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана