Столац: Заплијењена дрога вриједна 280.000 КМ

Небојша Томашевић
Столац: Заплијењена дрога вриједна 280.000 КМ

Мостар - Полиција Херцеговачко-неретванског кантона у посљедњих десет дана заплијенила је дрогу вриједну 280.000 марака и већу количину оружја и муниције.

- Под истрагом због шверца дроге и оружја је девет особа - речено је јуче на конференцији за новинаре МУП-а ХНК у Мостару.

У полицији су истакли да не могу да откривају идентитет осумњичених, јер истрага још није завршена.

Портпарол МУП-а ХНК Људевит Марић појаснио је да су дрога и оружје заплијењени у одвојеним акцијама на подручју Херцеговачко-неретванског кантона.

Највише дроге заплијењено је у кући М. Ч. (53) у селу Боројевићи код Стоца.

- Код те особе је пронађено девет килограма марихуане која је била запакована у девет мањих паковања. Раније смо код једног осумњиченог из ове општине пронашли пет килограма марихуане - рекао је Марић.

Додао је да је осим у Стоцу полиција дрогу и оружје пронашла на подручју Неума и Чапљине.

- У Неуму је претресен један, а у Чапљини три објекта осумњичених особа. Пронађене су веће количине марихуане из домаћег узгоја и више врста војног наоружања са муницијом. Заплијенили смо пушкомитраљез, аутоматску и пушку М-48, као и пушке "фал" и "томпсон", те два ручна бацача "зоља" и ручну бомбу - нагласио је Марић.

Према његовим ријечима у акцији проналаска дроге и оружја учествовало је више припадника МУП-а ХНК и специјалне полиције.

Осим на подручју Херцеговине, посљедњих дана заплијењене су одређене количине дроге у Сарајеву и Бијељини. Сарајевска полиција јуче је ухапсила Ратка Коблара, Мухамеда Лелу и Салиха Хујића због посједовања и омогућавања уживања дроге. Код њих је пронађена мања количина спида и марихуане. Полиција Бијељине 20. децембра привела је Н. И. из овог града након што је код њега пронашла скоро 90 грама марихуане. Око 34 грама је нађено код њега, а 46 претресом његове куће.

Цијене

У МУП-у Херцеговачко-неретванског кантона су појаснили да су током ове акције утврдили да се килограм сканка на велико продавао за око 5.000 марка.

- Нарко-дилери су на улици грам сканка наплаћивали по 20 марака. С друге стране, улични дилери су 50 грама набављали по цијени од око 400 марака - казао је извор близак истрази.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана