Штитећи пријатеља Недим Бунар усмртио рекеташа?

Небојша Томашевић
Штитећи пријатеља Недим Бунар усмртио рекеташа?

Трново - Велибор Васковић (34) из Источног Сарајева убијен је испред кафе-бара "Бистро" у Кијеву код Трнова. Њега је хицем из пушке М-48 у четвртак увече усмртио Недим Бунар (37) из Трнова.

Бунар је након убиства побјегао с мјеста злочина, али се убрзо предао МУП-у Кантона Сарајево. Полицији је предао и пушку. из које је пуцао у Васковића.

Према незваничним информацијама, убиству је кумовала свађа браће Велибора и Далибора Васковића са власником кафића "Бистро" Гораном Гранићем. Бунар, који је пријатељ са Гранићем, умијешао се у тај сукоб. Он је пуцао из пушке на браћу када је видио да они оружјем пријете Гранићу и његовој кћерки. Према непотврђеним информацијама. браћа су жељела да рекетирају власника кафе-бара.

Гранићев рођак Жељко А. јуче је испричао да су у четвртак увече браћа Васковића дошла у кафе "Бистро" и правила проблеме.

- Рођаку су пријетили да ће му запалити кућу. Бунар је пријатељ породице Гранић и тога дана задесио се у кафани. Умијешао се у сукоб када је видио да браћа Васковић оружјем пријете кћерки мог рођака. Када је видио оружје, Бунар је отишао до свог аутомобила, узео пушку и запуцао на Велибора, који је изашао из кафане и с оружјем у руци кренуо за мојим рођаком и његовом кћерком - испричао је Жељко А.

Увиђај на мјесту убиства обавили су припадници ЦЈБ Источно Сарајево. Из овог центра нису могли да открију детаље убиства, нити имена убијеног и убице.

У сарајевском МУП-у су навели да су у четвртак увече обавијештени да се у селу Пресјеница код Трнова налази осумњичени за убиство.

- Изласком на терен полиција је затекла осумњиченог Н. Б. који се предао и добровољно дао полуаутоматску пушку М-48 калибра 7,9 милиметара са два метка - рекли су у сарајевској полицији, не наводећи више детаља.

Познати

Убијени Велибор Васковић и његов убица Недим Бунар познати су полицији. Васковић је хапшен више пута, а 2008. године је био притворен јер је хицем из пиштоља ранио власника пицерије "Галерија" у Источној Илиџи Небојшу Голијанина. Њега и брата Далибора у децембру 2011. године ранио је Далибор Обућина.

Недим Бунар провео је већ у зеничком затвору 12 година због убиства. У том затвору претукао је бившег припадника "Ал-Каиде" Али Ахмеда Али Хамада.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана