Стијаковић и Дујић негирали кривицу за убиство Стијаковића

Небојша Томашевић
Стијаковић и Дујић негирали кривицу за убиство Стијаковића

Градишка - Роберт Стијаковић (29) и Данијел Дујић (26) из Градишке изјавили су у петак у бањалучком Окружном суду да нису криви за убиство Радована Стијаковића (49), потврђено је у суду.

Убијени Радован је отац оптуженог Роберта, који се терети за подстрекавање на убиство. Према оптужници, он је из користољубља подстрекао свог кума Дујића да убије његовог оца Радована. Осим за подстрекавање, Роберт је оптужен и за недозвољено држање и промет оружја или експлозивних материја, због тога што је набавио и скривао аутоматску пушку којом је убијен његов отац.

У оптужници се наводи да је Роберт 19. јануара у кафани "Казабланка" у Кочићеву код Градишке наговорио Дујића да му убије оца. Дујић је тада пристао на овај смртоносни план, па је 22. јануара дошао у близину куће Стијаковића око 22 часа. Роберт му је тада дао аутоматску пушку "АП-М70", а затим се "мерцедесом" одвезао у Нову Тополу, гдје је са супругом раније тог дана боравио на слави код пунца. То је урадио како би прикрио трагове своје умијешаности у злочин. Дујић је послије Робертовог одласка пришао са задње стране кући Стијаковића, на мјесто за које је знао да није покривено видео-надзором. Ту је, сакривен, у мраку сачекао да дође Радован.

Када је Радован дошао и сјео за радни сто у трпезарији куће, Дујић је пришао прозору и убио га рафалом из пушке. Потом је побјегао до своје куће, удаљене око два километра, и пушку сакрио у бетонски пропуст за воду, а одјећу са себе запалио. Послије овог стравичног злочина Роберт и Дујић су ујутро обавијестили родбину и полицију да су пронашли мртвог Радована. Роберт је плакао и изигравао повријеђеног сина. Већ дан послије убиства они су били сумњиви и након тога су откривени и ухапшени 24. јануара. Роберт и Данијел су приликом саслушања у полицији признали овај стравичан злочин. Обојица оптужених се налазе у притвору по рјешењу Окружног суда Бањалука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана