Стежу обруч око убице Вање Панића

Дијана Дујић
Стежу обруч око убице Вање Панића

Добој - Добојска полиција стеже обруч око Дарија Јекића (27), који је прије мјесец у Добоју убио Вању Панића (28) из тог града.

Начелник Сектора криминалистичке полиције ЦЈБ Добој Мирослав Милојевић рекао је да се за Јекићем и даље интезивно трага.

- За њим је расписана међународна Интерполова потјерница, односно црвена потјерница, тако да теоретски све полиције овог свијета трагају за њим - изјавио је Милојевић. Додао је да имају одређена сазнања и информације гдје би се евентуално лице могло налазити, те да интезивно провјеравају те информације сарађујући са другим полицијским органима у БиХ и окружењу.

Према његовим ријечима, очекују да би ускоро Јекић могао бити ухапшен, али и да имају различите информације о томе да ли се налази у БиХ или је прешао у земљу у окружењу.

Начелник ЦЈБ Добој Горан Ђурковић потврдио је да располажу одређеним информацијама, које још провјеравају.

- Имамо одређена сазнања о његовом кретању и особама које су му пружале одређена уточишта - рекао је Ђурковић и додао да су на вријеме предузимали све активности у смислу максималног ангажовања полицијских службеника.

Према његовим ријечима, гдје год су имали одређена сазнања да би се осумњичени могао крити одмах би извршили блокаду одређеног подручја, претресе терена и објеката.

Панић је убијен 14. септембра око 5.40 часова на раскрсници улица Југ Богдана и Кнеза Лазара у Добоју. Он се тада потукао са Себастијаном Симићем, а тучу су унапријед договорили. У тучу се умијешао Дарио Јекић, који је пуцао из пиштоља Панићу у главу. Послије пуцњаве сви актери су се разбјежали, а Јекић се затим вратио, у "мерцедес" ставио Панићево тијело и одвезао га у непознатом правцу. Запаљени аутомобил пронађен је истог дана, а послије 15 дана интензивне потраге пронађено је тијело Панића покрај макадамског пута у Присадама код Добоја у шахту за сакупљање отпадних вода.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана