Стефан Главић осуђен за покушај убиства, па пуштен на слободу

ГС
Стефан Главић осуђен за покушај убиства, па пуштен на слободу

БАЊАЛУКА - Окружни суд у Бањалуци потврдио је нагодбу Стефана Главића, оптуженог за покушај убиства комшије и Окружног јавног тужилаштва у Бањалуци, сазнаје Српскаинфо.

Суд је тако Стефана Главића осудио на јединствену казну од три године и два мјесеца затвора због покушаја убиства и недозвољеног посједовања оружја.

Пресуда је објављена јуче, након што је два дана раније у бањалучком Окружном суду изненада одгођено изјашњење о кривици оптуженог.

Пресуда је правоснажна и на њу није дозвољена жалба, а Главић је јуче у послијеподневним часовима пуштен из притворске јединице Казнено поправног завода Бањалука на Туњицама, наводи овај портал.

Стефан Главић је тако признао да је 9. јануара ове године враћајући се са славе пуцао у комшију Дејана Вишекруну у засеоку Ераци у Љубачеву, код Бањалуке који је пуком срећом остао жив.

Главић и Вишекруна су ноћ прије дошли код заједничког пријатеља на прославу крсне славе. Док су били у кући, између њих како су раније испричали свједоци наводно, није било никаквих тензија и нормално су комуницирали.

– Вишекруна је први дошао на славу око 21 час и пио је ракију, али није био пијан. Око поноћи је на славу дошао и Главић који је био у прилично пијаном стању, али између њих није било сукоба. Сви су се шалили и дружили – испричао је раније извор упућен у истрагу.

Додао је да је око један час иза поноћи Вишекруна устао и поздравио се и рекао да иде кући. Одмах иза њега устао је и Главић и рекао да иде и он пошто је уморан.

– Њих двојица су се поздравили и загрљени изашли из куће, због чега нико није могао ни претпоставити да би се могао десити неки проблем. Међутим, само десетак минута касније зачула се галама, али и пуцњава – појаснио је извор.

Свједоци тврде да су их видјели како се нагуравају на путу и да је у једном тренутку Вишекруна рекао „Пуцај, пуцај“.

– Тада је Стефан подигао пиштољ и у правцу Дејана испалио два хица, док се чуло да неко од свједока говори „ Не, не пуцај“. Један од очевидаца је притрчао и ухватио Стефана за руку, а он је том приликом у ваздух испалио више хитаца, а затим је пиштољ бацио у снијег – рекао је поменути извор.

Стефану Главићу се на терет стављао покушај убиства и недозвољена производња и промет оружја. Наиме, како стоји у оптужници, он је пуцао из пиштоља за који није имао дозволу о држању, као ни оружни лист.

Вишекруну је погодио са два хица у груди и лијеву надлактицу, а након рањавања уз обилно крварење је пао на земљу. Након свега, позвао је полицију и рекао да је „убио говедо”.

 

Стефанова мајка је током саслушања у полицији тврдила да је он хтио да загрли Дејана да се помире, али да је Вишекруна рекао да то могу ријешити само тучом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана