Средњошколац претукао вршњака на часу физичког

Невена Бунић
Средњошколац претукао вршњака на часу физичког

Добој - Ученик Угоститељске школе (15) у Добоју пријављен је Окружном тужилаштву у овом граду због сумње да је претукао свог вршњака из Саобраћајно-електро школе.

Све се одиграло крајем другог полугодишта на часу физичког васпитања у сали коју користе ученици свих школа и смјерова у Средњошколском центру у Добоју.

Предсједник Актива директора средњих школа добојске регије и директор Саобраћајно-електро школе Спасоје Васиљевић испричао је да се сукоб малољетника десио на почетку часа на коме су били ученици Саобраћајно-електро школе, док су на трибинама били ђаци Угоститељске школе који су имали час послије њих. Један од ђака Угоститељске школе (15) сишао је и питао професора физичког може ли да игра фудбал са вршњацима из Саобраћајно-електро школе, а овај му је то и допустио.

- Послије неколико минута дошло је до нагуравања између њега и његовог вршњака из Саобраћајно-електро школе. Потукли су се, а ученик из Угоститељске школе је неколико пута снажно ударио ривала. Све је кратко трајало, а професор их је раставио. Не знам због чега је дошло до сукоба - рекао је Васиљевић.

Васиљевић је истакао је да његова школа предузела све мјере да казни виновнике сукоба и одговорне за тучу.

- Одмах послије туче обавијестили смо Центар за социјални рад, полицију и родитеље ученика са којима смо разговарали. Младићи који су се потукли познају се и раније су се дружили. Покренули смо дисциплински поступак против професора физичког, а коначна одлука о овом случају биће донесена када буде завршен распуст - казао је Васиљевић.

Према незваничним информацијама, малољетни насилник је свог другара тукао шаком, лактом и ногама по цијелом тијелу.

- Све се десило наочиглед других ученика и професора. Ученик Саобраћајно-електро школе завршио је са сломљеним носом - рекао је извор близак истрази.

У Угоститељској школи се нису јављали на наше телефонске позиве.

Тешке повреде

У Полицијској управи Добој рекли су да је малољетник осумњичен за наношење тешких тјелесних повреда.

- С обзиром на то да се ради о малољетнику и због осјетљивости случаја, не можемо износити више информација - казали су у полицији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана