Сребреница: Кривична пријава због производње и промета дроге

Срна
Foto: Илустрација

СРЕБРЕНИЦА- Полицијска станица Сребреница поднијела је Окружном јавном тужилаштву у Бијељини извјештај о почињеном кривичном дјелу окарактерисаном као неовлаштена производња и промет опојних дрога, против лица чији су иницијали С.М. из Сребренице, саопштено је из Полицијске управе Зворник.

"Предузимајући планске активности усмјерене на спречавање кривичних дјела из области злоупотребе опојних дрога, у оквиру оперативне акције 'Плантажа 2020', полицијски службеници из Сребренице су 27. октобра ове године, у Скеланима у сребреничкој општини, пронашли засад индијске конопље на којем су стабљике већим дијелом биле посјечене", наведено је у саопштењу.

Том приликом, полицијски службеници су изузели са лица мјеста неколико стабљика дужине 150 до 200 центиметара, као и дијелове биљака које су посјечене. Утврђено је да се у засаду налазило око 150 стабљика биљке која својим изгледом асоцира на индијску конопљу.

Настављајући даљи рад на расвјетљавању кривичног дјела и проналаску починилаца, полицијски службеници су идентификовали лице С.М. које се може довести у везу са овим кривичним дјелом.

"Извршеним претресом стамбеног објекта и возила које користи осумњичени, полицијски службеници су пронашли и привремено одузели биљну материју која својим изгледом асоцира на опојну дрогу марихуану, муницију, нож, оптику за оружје и друге предмете који ће послужити као докази у кривичном поступку", истиче се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана