Србин се утопио у Аустралији покушавајућу да спаси шестогодишњу кћерку

ГС
Foto: Агенције

Бранко Радуловић (49) утопио се на плажи у Аделејду у Аустралији, покушавајући да спаси своју шестогодишњу ћерку, коју су таласи однијели далеко од обале.

Очевици кажу да се дјевојичица налазила у чамцу на надувавање, када су је таласи однијели од обале, а да је Бранко обучен улетио у воду како би је спасио.

Мајкл Напер играо се са својим унуцима на плажи, када је видио човјека који је ушао у воду како би спасио своју кћерку.

"Потрчао сам да га стигнем. Прије него што сам успио да дођем до њега, дјевојчица је скочила из чамца у његово наручје. Покушавао је да је спаси у дубокој води", рекао је и додао да је јак вјетар потом одувао гумени чамац, а да је он успио да дјевојчицу стави на даску за пливање.

Ипак, до Бранка није успио да стигне на вријеме, преносе Независне.

"Када сам успио да дођем до њега, већ је био под водом. Потом је његово тијело испливало и то је био моменат када сам га ухватио за панталоне и окренуо га тако да му лице буде изнад воде", додао је.

Бранко је био без свијести када су кћерка и он, уз помоћ посјетилаца на плажи извучени из воде.

"Мислим да сам раније могао да стигнем до њих и жао ми је што нисам", рекао је Мајкл. Лара је принцеза, а тата је херој.

Породица и пријатељи су се путем друштвених мрежа опростили од посвеженог оца који је свој живот дао за живот своје кћерке. Бранко је кћерку описивао као своју принцезу.

"Умро је херојском смрћу, спасавајући своју Лару из мора", "Шокирани смо, али знамо колико је волио своју омиљену дјевојчицу и да не постоји нешто што не би урадио за њу", "Дао си живот за њу и тиме показао за шта си живио", само су неке од порука људи блиских Бранку.

"Борећи се за живот њему најважније особе на цијелом свету, показао је да је права, пожртвована љубав, љубав до смрти. Сви смо га знали као човјека посвећеног породици и црви. Увијек је био спреман да одговори на сваки позив и да помогне било коме коме је помоћ потребна, у било које вријеме", рекао је за 9 Неwс свештеник цркве Свети Сава Страхиња Јањић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана