Спријечено кријумчарење 18 Пакистанаца

Срна
Foto: Илустрација

САРАЈЕВО - Припадници Јединице граничне полиције Зворник спријечили су на подручју општине Теочак кријумчарење 18 особа из Пакистана, саопштено је из Граничне полиције.У везу са овим кријумчарењем доводи се држављанин БиХ који је у свом возилу кријумчарио четири илегална мигранта.

Даљим радом на терену пронађена је група од 14 миграната која се доводи у везу са кријумчареним мигрантима из возила. Организатор кријумчарења друге групе миграната која је пронађена у шуми је држављанин Пакистана.

Под надзором дежурног тужиоца Тужилаштва БиХ и према наредби судије за претходни поступак Суда БиХ, извршен је претрес осумњичених, током којег су пронађени и привремено одузети новац, мобилни телефони са припадајућим картицама, те други доказни материјали.

У току дана држављанин Пакистана ће, уз извјештај о почињеном кривичном ђелу кријумчарење особа, бити предат тужиоцу Тужилаштва БиХ. Даљи рад над кријумчареним мигрантима наставиће Служба за послове са странцима БиХ.

Кријумчарење је спријечено јуче, у сарадњи са припадницима Агенције за истраге и заштиту (Сипа) БиХ - Регионалним центром Тузла, и Полицијске станице Теочак.

Припадници Јединице Граничне полиције Градишка данас су ухапсили жену чији су иницијали В.Г. (38) јер је потражује Основни суд у Зворнику због тешке крађе.

Она је контролисана на уласку у БиХ и предата службеницима Окружног центра Судске полиције Бијељина.

На граничном прелазу Рача јуче је приликом уласка у БиХ ухапшен држављанин Србије и БиХ чији су иницијали А.С. /36/ јер је за њим Интерпол Будимпешта расписао потјерницу због кривичног ђела организовање илегалних миграција. Ухапшени је предат службеницима Судске полиције Суда БиХ.

На изласку из БиХ ухапшен је држављанин Србије и БиХ чији су иницијали С.С. /39/ јер га потражује Основни суд у Градишци због крађе.

Ухапшени је предат службеницима Окружног центра Судске полиције Бијељина.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана