Спријечен оружани напад у Сарајеву: Ухапшен Добојлија, пронађени оружје и дрога

Небојша Томашевић
Спријечен оружани напад у Сарајеву: Ухапшен Добојлија, пронађени оружје и дрога

САРАЈЕВО - Полицијски службеници Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево у сарадњи са Агенцијом за истраге и заштиту (СИПА) спријечили оружани напад на више особа у Сарајеву, саопштила је полиција.

Полиција је саопштила да је ухапшен  29-годишњак из Добоја, који је осумњичен да је планирао да изведе напад користећи украдено возило, а "Гласу Српске" је потврђено да је слободе лишен Анђелко Миличевић звани Жицо из Добоја, стари полицијски знанац.

Незванично нам је потврђено да је осумњичен да је планирао ликвидацију Мухамеда Пирића и још једног лица. Пирић је, како наводи „Аваз“  наводно, недавно сам се ушетао у полицију те рекао да сумња да му се спрема ликвидација.

Полицајци су озбиљно схватили пријаву те су у све укључили и СИПА која је посебним истражним радњама дошла до могућег извршиоца.

Пирићу је у септембру 2020. године у гаражи зграде у сарајевском насељу Нова Отока дигнут у ваздух скупоцјени теренац.

Миличевић  је 2020. осуђен у Окружном суду у Добоју на четири године и 11 мјесеци затвора због трговине дрогом и неовлаштеног држања експлозива.

Током акције пронађени су оружје и дрога, као и опрема за спаљивање возила након извршења планираног напада.

Како је саопштено из МУП-а, размјењујући оперативна сазнања добили су информацију о могућем угрожавању живота и тијела одређених особа с подручја Кантона Сарајево. Полиција је одмах кренула у акцију.

-Током акције пронађено је возило „ауди А6“, караван, регистарских ознака Аустрије, које се доводи у везу са припремањем извршења кривичног дјела. Извршеним провјерама утврђено је да је возило украдено у марту ове године на подручју Модриче - наводе из МУП-а КС.

Полицијски службеници су надгледали возило и простор те су идентификовали осумњиченог. Он је ухапшен 24. маја у засједи.

Полиција је претресла и стан који је осумњичени изнајмио, а пронађени су пиштољ са припадајућим оквиром у којем се налазило 12 метака, један телефон, четири већа ПВЦ пакетића са материјом која асоцира на марихуану и други предмети који се могу довести у везу са припремањем извршења кривичног дјела.

-У возилу је пронађен један канистер са запаљивом течношћу, док је личним претресом осумњиченог пронађен још један телефон и више кључева - казали су из МУП-а КС, преноси Н1.

Миличевића терете за припремање кривичног дјела, Посједовање и омогућавање уживања опојних дрога и посједовање ватреног оружја без одобрења. Он ће након криминалистичке обраде бити предат у надлежност Тужилаштва Кантона Сарајево.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана