Специјалац из Витеза претјерао са батинањем криминалца?

Сања Амиџић
Специјалац из Витеза претјерао са батинањем криминалца?

Травник - Унутрашња контрола МУП-а Средњобосанског кантона истражује да ли је припадник Јединице за специјалистичку подршку Аднан Адиловић прекорачио овлашћења и претукао Ивана Фрањића током привођења у Полицијској станици Витез јер је пијан управљао теренцем БМЊ Џ6 у том граду.

Случај је изашао у јавност када је видео-снимак, на којем се види да у Полицијској станици Витез један од специјалаца ногом удара мушкарца који је приведен, на друштвеним мрежама објавио Фрањићев син.

Портпарол МУП-а Средњобосанског кантона Русмир Прохан рекао је да је обавијештен о постојању поменутог снимка и потврдио да је он настао током привођења особе И. Ф. јер је пијан управљао аутомобилом.

- Возач  је заустављен у понедјељак, пола часа иза поноћи, док су службеници Јединице за специјалистичку подршку радили у Витезу на спречавању крађе аутомобила. Приликом контроле утврђено је да је И. Ф. имао 1,51 промил алкохола у крви. У складу са Законом о безбједности саобраћаја, према којем је за такву количину алкохола обавезно задржавање у полицијској станици до отрежњења, особа је ухапшена и доведена у просторије Полицијске станице Витез - казао је Прохан.

Према његовим ријечима, возач је том приликом био агресиван и упутио је више псовки и пријетњи полицајцима покушавајући самовољно да напусти полицијску станицу. Тако је, претпостављамо, дошло до сукоба и спорног снимка - казао је Прохан.

Фрањић је испричао да су га у станици полиције тукли јер је тражио да назове адвоката.

- Враћао сам се са супругом и двоје дјеце са славља. Претекао сам комби испред себе јер је ишао споро, а након тога су се упалила ротациона свјетла на том возилу. Зауставили су ме и тражили возачку и саобраћајну дозволу. Изашао сам из аута да им дам, али ме је један од њих питао: "Ко ти је рекао да изађеш из аута?", а потом су ме ухапсили - рекао је Фрањић.

Према његовим ријечима, при уласку у возило један од полицајаца ухватио га је за главу и ударио од гепек рекавши да ће да дува балон.

- То сам одбио и рекао да ћу то учинити у станици и тражио сам адвоката. За вријеме вожње Адиловић, којем тад нисам знао име, ударио ме и у возилу, а послије је дошла патрола из Витеза и одвезла ме у њихову станицу. Тамо сам опет тражио адвоката, али ме тај момак поново ударао и то у главу, ребра и кољеном у стомак - казао је Фрањић.

Потврдио је да је сцене његовог малтретирања снимио његов син и да се на снимку чује како му полицајац говори да не смије снимати телефоном.

Познат полицији

Иван Фрањић раније је хапшен више пута због различитих кривичних дјела. Према његовом полицијском досијеу, терећен је за крађе, трговину дрогом и препродају украдених возила. Посљедњи пут је иза решетака завршио у марту ове године, када је на подручју Средњобосанског кантона у акцији "Лашва" разбијена група дилера наркотика. Због крађе и препродаје украдених возила лисице на руке стављане су му 2009. године. Он је исте године и рањен исред једног кафића у Витезу. Метак га је погодио у стомак, а због тога је ухапшен  Едо Бегановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана