Спасиоци трагају за Есадом Омерсофтићем од маглаја до Добоја

Срна
Спасиоци трагају за Есадом Омерсофтићем од маглаја до Добоја

Маглај - Спасилачке екипе и припадници Министарства унутрашњих послова Зеничко-добојског кантона јутрос су почели опсежну акцију претраге терена од Маглаја до Добоја са циљем проналаска младића Есада Омерсофтића који је у новогодишњој ноћи аутомобилом слетио у ријеку Босну.

Акција је почела јутрос у 8.00 часова. Спасиоци ће претражити критичне тачке "Марсовац" и "Хаџијин вир".


Терен ће бити претраживан на води и под водом. Апел за помоћ упутили су и чланови породице Омерсофтић који ће заједно с бројним тимовима бити укључени у акцију, преноси портал "Кликс".

"Наредних дана морамо бити истрајни у потрази и праћењу комплетног тока ријеке Босне низводно од мјеста несреће. Надамо се и процјењујемо да ће до суботе водостај ријеке Босне бити нижи, те боља видљивост у води. Уколико до тада акција не успије, молимо вас да наставимо са сталном потрагом", наводи се у саопштењу породице Омерсофтић.

Позвани су и грађани Тешња, Добој-Југа, Модриче и Шамца да се одазову апелу, те да уколико уоче тијело контактирају неке од хитних бројева 122 или 123.

Претрага терена трајала је и претходних дана, а у њој је учествовало више од стотину спасилаца федералне управе цивилне заштите, Кантоналне управе цивилне заштите, горске службе спашавања, Министарства унутрашњих послова Зеничко-добојског кантона, као и мјештани који су с мостова надгледали ријеку Босну.

Омерсофтића је нестао након што је у новогодишњој ноћи у Маглају слетио аутомобилом у ријеку Босну.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана