Шофер из БиХ шверцовао Кинезе у приколици с кечапом

Г.С.
Шофер из БиХ шверцовао Кинезе у приколици с кечапом

ГРАДИШКА - Припадници Јединице граничне полиције БиХ спријечили су кријумчарење четворо држављана Кине на Међународном граничном прелазу Градишка.

Кријумчарење је откривено приликом контроле теретног моторног возила марке мерцедес и прикључног возила ознака Босне и Херцеговине.

"Двојица одраслих мушкараца и двије одрасле женске особе скривали су се у прикључном возилу које је превозило кечап из БиХ за земље Европске уније, а откривени су приликом детаљне контроле на другој линији граничних провјера и кориштењем специјалистичке опреме дониране од Владе Чешке Републике", саопштено је из Граничне полиција БиХ.

Возилом је управљао држављанин БиХ чији су иницијали Ж.Р, а због постојања основа сумње да је почињено кривично дјело кријумчарење особа о догађају је обавијештен дежурни тужилац Тужилаштва БиХ.

Према његовом налогу држављани Кине су саслушани у својству свједока, док је држављанин БиХ ухапшен.

Против њега ће бити поднесен извјештај о почињеном кривичном дјелу надлежном тужилаштву.

Држављани Кине су, у складу са Законом о странцима, прекршајно санкционирани и уз Приједлог за протјеривање с територије БиХ предати припадницима Службе за послове са странцима БиХ на даље поступање, додаје се у саопштењу Граничне полиције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана