Смрт под трактором код Бањалуке

Н. Т.
Смрт под трактором код Бањалуке

Бањалука - Станоја Шевер (79) из Горњег Первана код Бањалуке погинуо је у том мјесту када га је прегазио трактор.

Несрећа се десила у понедјељак око 14.30 часова након што се трактор који је Шевер паркирао на неравном терену сам покренуо.

- Шевер је након завршене вршидбе угасио трактор и изашао из кабине, али није га оставио у брзини, нити подигао ручну кочницу. Убрзо је ова пољопривредна машина кренула низ брдо. Када је то видио, Шевер је потрчао према трактору у намјери да га заустави. Међутим, оклизнуо се и пао што је било кобно за старину. Преко његових груди прешао је задњи точак. Након тога трактор се преврнуо - испричао је један од мјештана Горњег Первана који није желио да му објавимо име.

Према његовим ријечима, након несреће Шевер је давао слабе знаке живота па је превезен у Универзитетски клинички центар у Бањалуци. Нажалост, од посљедица повреда преминуо је у болници неколико часова касније.

У бањалучкој полицији су казали да су обавили увиђај ове несреће и утврдили да у овом случају нема елемената кривичног дјела. Извор близак истрази је казао да се сумња да се трактор покренуо, јер Шевер није повукао кочницу кад га је паркирао.

Осим трагедије у којој је страдао Шевер и у Санском Мосту је забиљежена тешка несрећа у којој је живот изгубила бициклиста Едина Зукић (59) из Санског Моста. Њу је јуче око 9 часова прегазио камион с приколицом "ман" којим је управљао Р. Ш. (65) из Санског Моста. Несрећа се десила на раскрсници Приједорске улице и 17. крајишке бригаде, а према ријечима очевидаца, призор је био стравичан.

- Камион је приликом скретања удесно ударио у жену на бициклу и прегазио је - казао је један од очевидаца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана