Службеници Владе Брчко користили лажне дипломе

Н. Т.
Службеници Владе Брчко користили лажне дипломе

Брчко - Бивши радници Одсјека за образовање и Одсјека за јавну безбједност у Влади Брчко дистрикта Зијад Курталић (40) и Мелвудин Хасикић (38) оптужени су за фалсификовање исправе и овјеравање неистинитог садржаја.

Против њих је оптужницу подигло Тужилаштво Брчко дистрикта, а потврдио је Основни суд Брчко дистрикта.

Хасикића и Курталића терете да су набавили и приликом запошљавања у Влади Брчко дистрикта употријебили фалсификована свједочанства о завршеној средњој школи.

Наводећи њихове иницијале из Тужилаштва Брчко дистрикта   саопштено је да је Курталић осумњичен да је набавио и користио фалсификовану диплому Мјешовите средње школе Сребреник, а Хасикић је посједовао фалсификовану диплому о стеченом звању машинског техничара у Техничкој школи "Коста Абрашевић" у Шапцу. Курталића терете да је кривична дјела починио 2011, а Хасикић 2013. године.

Они су оптужени да су свјесно наводили службенике Владе да овјеравањем копија лажних диплома потврде неистинит садржај, те да лажне податке о њиховој школској спреми унесу у радне књижице. Осим тога, оптуженог Хасикића сумњиче да је на основу лажне дипломе прибавио рјешење о нострификацији иностране школске исправе.

Тужилаштво Брчко дистрикта до сада је од почетка године оптужило девет особа због употребе фалсификованих докумената о школској спреми у локалним органима јавне управе. Истрага се води у још седам од укупно 23 случаја фалсификовања диплома које су пријавили из Владе Брчко дистрикта.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана