Словенија: Приликом реновирања стана пронашли дјечју лобању у пећи

ГС
Словенија: Приликом реновирања стана пронашли дјечју лобању у пећи

НОВО МЕСТО - У старој пећи за хљеб, у словенском Новом Месту, у улици близу Полицијске управе, пронашли су дјечју лобању.

Према првим информацијама ради се о лобањи 12-годишњег дјетета, пишу Словенске новице. Очевидац тврди да је била стара, није била прљава или тешко изгорјела, а примијетио је и рупу на врху за коју се мисли да је можда прострелна рана.

Породица из Новог Места купила је стан у Клеменчичевој улици. Први власник стана био је радник, он га је оставио свом сину, а потом га је купила старија госпођа у чијем је власништву био 10 година. Умрла је у старачком дому и стан је купио млади пар. Како је у њему била стара пећ, одлучили су да је уклоне. Улица има уређено грање на гас, па је ова пећ била непотребна.

Радове су изводили у суботу. Али кад су цигле почеле да падају доживјели су шок. Угледали су лобању и одмах позвали полицију.

Стигли су и припадници криминалистичког одјељења. У стану су били неколико сати, а пронађену лобању однијели су на даље испитивање.

"Овдје живим 41 годину и свих ових година није се догодило ништа необично, барем колико ја знам. Нити једно дијете није нестало, нити један злочин се није догодио, барем ми за њега не знамо, а заиста је чудно одакле лобања", изјавио је Роберт Зидар, комшија из истог блока, пренио је Телеграф.рс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана