Слот плаћали лажним новчаницама од 100 КМ

Г. О.
Слот плаћали лажним новчаницама од 100 КМ

Бањалука - Александар Милетић (21) и Борислав Тутић (22) из Бањалуке ухапшени су због сумње да су ставили у оптицај већу количину фалсификованих новчаница од по 100 марака, различитих серијских бројева.

У Центру јавне безбједности Бањалука рекли су, наводећи иницијале, да је полиција радом на терену дошла до информација да одређене особе стављају у промет фалсификоване новчанице.

- Утврђено је да су осумњичени 12. фебруара у спортској кладионици на подручју града Бањалуке ставили у оптицај поменуте новчанице користећи "слот апарате" - појаснили су у полицији.

Они су додали да је о овом хапшењу обавијештен и дежурни тужилац Тужилаштва БиХ, који је наредио да се они испитају у својству осумњичених и да се у редовној процедури против њих достави извјештај Суду БиХ. У полицији су истакли да они настављају рад на овом предмету.

Према незваничним информацијама, полиција утврђује колико дуго су Милетић и Тутић варали и колику су штету направили у кладионицама, а према првим информацијама ријеч је о већем износу.

- Полиција наставља рад како би утврдила како су Милетић и Тутић дошли до ових фалсификованих новчаница. Полиција послије хапшења није код њих пронашла штампарију у којој су могли штампати поменуте новчанице, па се утврђује да ли су их од неког трећег откупили - појаснио је наш извор.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана