Слободану Марковићу поново укинута пресуда

Н. Т.
Слободану Марковићу поново укинута пресуда

БАЊАЛУКА - Врховни суд Републике Српске поново је укинуо пресуду којом је Слободан Марковић (57) из Бањалуке осуђен на пет година затвора због покушаја убиства суграђанке Биљане Кесеровић коју је брутално претукао дрвеном палицом.

Секретар Вхровног суда Јелена Деспотовић казала је да је вијеће уважило жалбу одбране и предмет је враћен на ново суђење бањалучком Окружном суду. Према пресуди Марковић је Кесеровићеву напао 5. децембра 2016. године у подземној гаражи у бањалучкој улици Светозара Марковића.

Наводи се да је напад  испланирао, па је под точак њеног "пежоа 308" поставио комад дрвета како не би могла покренути возило. Када је сишла у гаражу она је безуспјешно покушавала да крене, па је изашла из аута и сагнула се да види у чему је проблем.

Тад се Марковић изненада појавио, напао је и ударио у главу дрвеном палицом дугом 73 центиметра која је била обложена најлоном. Од ударца је несрећна жена пала на бетон, а Марковић је наставио да је туче. Ударао је по глави и цијелом тијелу, а након неколико удараца је подигао и покушао да угура у возило. У томе није успио јер се она опирала и поново пала на бетон. Насилник јој је тад  стао ногом за врат и наставио да је туче клечећи на њој. Ухватио је за врат и завезао јој је платно преко уста да не би галамила, али га је она скинула и почела да дозива у помоћ. Њене позиве у помоћ чули су комшије Немања Чигојевић и Дарко Кременовић, који је адвокат. Када је видио Марковића да сједи на жени, Чигојевић је повикао "шта то радиш човјече", па је насилник кренуо да бјежи. Он и Кременовић су потрчали за њим и успјели су да га стигну и савладају те задрже до доласка полиције.

Мотив напада и бруталног премлаћивања Биљане Кесеровићеве није наведен у оптужници нити је наведен у пресуди. Марковић је након злочина притворен, али је касније одлуком Врховног суда Републике Српске пуштен да се брани са слободе.

Марковићу се до сада судило два пута у Окружном суду у Бањалуци и оба пута је добио петогодишњу казну. Први пут је осуђен у септембру 2017. године, али је у мају прошле године Врховни суд укинуо ту пресуду. Након поновљеног суђења Марковић је у бањалучком Окружном суду почетком априла поново осуђен, али и овај пресуда није прошла у Врховном суду РС.

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана