Скочио у Саву бјежећи од граничара VIDEO

М. В.
Скочио у Саву бјежећи од граничара VIDEO

Градишка - Гранични полицајци на прелазу у Градишци спасили су јуче Леона Кичина (49) из Санског Моста који је скочио у набујалу ријеку Саву да би избјегао привођење због потјернице из Словеније, сазнаје "Глас Српске".

Извор близак полиције је казао да је Кичин прво покушао да пређе границу, гдје су га зауставили припадници хрватске граничне полиције, да би након тога кренуо да бјежи, а затим скочивши са моста у ријеку замало изгубио живот.

У спасавање је било укључено пет полицајаца и два градишка рибара, а Кичин се одупирао томе. Ипак, након пола сата је савладан.

Читавом догађају свједочио је рибар Борис Рађен, који се налазио на бродици када је зачуо галаму, а потом угледао мушкарца у води.

- Прво је покушао доћи до обале, а затим се поново вратио до кесона, гдје се задржао уз гране све док није дошла гранична полиција и извукла га из воде - прича Рађен и додаје да је по доласку службе Хитне помоћи Кичин био веома исцрпљен.

Како сазнајемо, Кичин је ухапшен у Козарској Дубици 15. маја 2015. након пријаве његове бивше дјевојке, којој је пријетио да ће је претући, отети и на крају убити. Након пријетњи бившој, која се у међувремену скрасила у новој ванбрачној засједници, Кичин је ухапшен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана