СИПА претреса на 11 локација због покушаја убиства Живковића

ГС
Foto: Кликс

САРАЈЕВО - Припадници Агенције за истраге и заштиту (СИПА) од јутрос спроводе акцију "Kапитал", како су саопштили, у у циљу расвјетљавања покушаја Матеја Живковића, замјеника предсједника Kомисије за вриједносне папире ФБиХ.

Покушаји убиства су се догодили 15. фебруара 2022. и 16.марта 2022. године у Сарајеву.

-Том приликом је Живковић рањен са више метака. У току су оперативне активности на 11 локација на подручју Kантона Сарајево. У току дана ће у просторије СИПА-е бити доведена лица која ће бити саслушана у својству свједока као и једно осумњичено лице - рекла је портпарол СИПА Јелена Миовчић.

Кликс наводи да ће СИПА испитати осумњиченог Јасмина Хасића.

СИПА је на овом предмету остварила сарадњу са Обавјештајно-безбједносном агенцијом (ОБА) БиХ, Центром за форензичка испитивања, вјештачења и истраживања ФУП-а, ЈЗУ Заводом за судску медицину и Криминалистичко техничким центром МУП-а Републике Српске, ПУ Источно Сарајево и МУП-ом Кантона Сарајево.

Акцију СИПА  врши по налогу Kантоналног суда у Сарајеву, под надзором Kантоналног тужилаштва KС у сарадњи са Федералном управом полиције.

Живковић је у марту рањен  у стомак и ноге, а пуцњава се десила испред његовог дома.

Он је свједок у предмету "Профит" , у којем Тужилаштво Кантона Сарајево оптужило 19 особа за организовани криминал и прање новца, а међу којима је и контроверзни сарајевски бизнисмен Зијад Блекић. Неколико особа у увом премдету је осуђено.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана