Сестрићу пресудила летвом, познаника тукла цјепаницом: Осуђена жена из Маглаја

Небојша Томашевић
Осуђена упућена у затвор
Foto: Аваз | Осуђена упућена у затвор

МАГЛАЈ - Васвија Мехић (45) из Маглаја осуђена је у Кантоналном суду у Зеници на осам година затвора јер је летвом насмрт претукла сестрића Е.Ј. са којим је пила алкохол у напуштеном помоћном објекту.

Истом пресудом осуђена је и за покушај убиства Н.С. са којим је такође пила у његовом стану. Она га је  након што је инсистирао да имају сексуални однос цјепаницом ударила девет пута у главу и груди.

Мехићева је осуђена за убиство у стицају са кривичним дјелом покушај убиства. Према оптужници Мехићева је сестрића летвом претукла и усмртила лани 8. августа у јутарњим сатима у Мишурићима у Маглају.

- У напуштеном помоћном објекту од С. А. са својим сестрићем Е.Ј. конзумирала је алкохол. Након што је дошло до међусобне препирке и расправе због тога што је Е.Ј узео њен мобилни телефон и није хтио да га врати, у намјери да га усмрти, физички га је напала летвом дужине око 70 центиметарa - наводи се у оптужници.

Како се даље додаје, ударила га је најмање четири пута у главу, свјесна да га на тај начин може усмртити, што је и хтјела.

Оптужена је након тога отишла и вратила се у вечерњим сатима са З. А. на лице мјеста, те је позвала хитну помоћ и полицију. Е.Ј. је превезен у Кантоналну болницу Зеница гдје је три дана касније  преминуо.

Такође, оптужница Мехићеву терети да је лани 17. децембра у Старом Граду код Маглаја покушала убити Н.С. код којег је била код  у кући гдје су пили алкохол. Свему је претходила свађа.

- Н.С. јој је предложио да имају сексуални однос што је она одбила, а он је повукао према кревету да легне поред њега. Она је у намјери да га лиши живота узела дрво-цјепаницу дужине 40 центиметара и задала му девет удараца у главу и груди. Била је свјесна да овако задајући ударце у предјелу виталних дијелова тијела може да га усмртити, што је и хтјела, па му је на тај начин нанијела тешке тјелесне повредe. Она је Н.С. цјепаницом поломила вилице, јагодичну кост и нос након чега је позвала хитну помоћ и полицију- наводи се у оптужници тужилаштва Зеничко - добојског кантона по којој је и осуђена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана