Шесторо погинулих у четири саобраћајне несреће током викенда

Небојша Томашевић
Шесторо погинулих у четири саобраћајне несреће током викенда

Бањалука - Шест особа погинуло је у четири одвојене саобраћајне несреће које су се догодиле током викенда на путевима код Мостара, Посушја и Теслића.

На подручју Мостара јуче су погинули Г. С. (20) и С. В. (21) из Коњица који су аутомобилом “голф 1” слетјели у ријеку Неретву код Јабланице. Код Посушја живот су изгубили С. М. (22) и Ј. Ј. (22), који су “фолксваген полом” слетјели с пута Посушје - Ракитно. Пјешак Крсто Алексић (64) из Ђулића код Теслића погинуо је када га је ударио “голф 4” којим је управљала његова комшиница Невенка Алексић. Мирза Мутић из Мостара живот је изгубио у суботу када је “фијат пунтом” слетио у ријеку Буну.

Стравична несрећа код Јабланице у којој су живот изгубили Г. С. и С. В. догодила се између 1.00 и 1.30 часова код моста “Бегића и Беговића” у мјесту Алексин Хан.

Портпарол МУП-а Херцеговачко-неретванског кантона Људевит Марић је истакао да је аутомобил пробио заштитну ограду на мосту и упао у Неретву.

- На том дијелу Неретва је веома дубока. Двије особе су пронађене у аутомобилу. Како би провјерили да ли је с настрадалим био још неко рониоци ће детаљно прегледати ријеку на мјесту несреће - рекао је Марић.

Он није могао рећи шта је узрок ове стравичне несреће док не буде завршен увиђај и истрага.

Извор близак истрази је казао да се сумња да је брза вожња довела до трагедије. Аутомобил у којем су настрадали младићи јуче је из воде извучен у поподневним часовима уз помоћ дизалице.

 Више информација о овој несрећи биће познато када буде завршен увиђај и истрага.

Дежурни тужилац Кантоналног тужилаштва Херцеговачко-неретванског кантона наредио је обдукцију тијела настрадалих, као и вјештачење трагова и аутомобила с циљем утврђивања узрока и околности под којима се догодила ова несрећа.

Несрећа у којој је погинуо Мирза Мутић догодила се у суботу током ноћи, када је “фијат пунтом” из непознатих разлога слетио у ријеку Буну. Аутомобил са тијелом возача у њему пронађен је у ријеци у суботу око 13 часова. У полицији су истакли да ће након истраге бити познато како је дошло до ове несреће.

Статистика

Током прва три мјесеца ове године на путевима у Републици Српској и ФБиХ погинуле су 63 особе. Према подацима Савјета за безбједност саобраћаја РС, на подручју Српске у прва три мјесеца ове године у саобраћајним несрећама погинуло је 35 особа док је 105 лица тешко повријеђено.

Током прва три мјесеца 2015. на путевима у ФБиХ погинуло је 28 особа, а од тог броја 13 је возача, седам путника и осам пјешака. У тим несрећама теже је повријеђено 197 лица. Током првог квартала ове године укупно се догодило 6.249 несрећа од којих је 37 било с погинулима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана