Шесточланој породици 13 година робије

Небојша Томашевић
Шесточланој породици 13 година робије

Тузла - Адмир Јусуфовић (34) звани Петак, његова мајка и невјенчана супруга, те брат, снаха и синовац осуђени су у Кантоналном суду у Тузли на 13 година и осам мјесеци затвора због шверца дроге.

Јусуфовић је добио четири године и десет мјесеци, а његов брат Демир Јусуповић (38) четири године и шест мјесеци затвора. Остали чланови Адмирове групе, мајка Ферида Јусуповић (62) и невјенчана супруга Алма Ћатибушић (32), те снаха Смиља Чанчаревић (32) и братић Алдин Јусуповић (20) добили су по годину и мјесец затвора.

Према пресуди Адмир је унутар породице организовао групу за шверц наркотика и руководио је свим пословима. Ова група је од јула 2017. до априла 2018. године шверцовала веће количине марихуане, кокаина, спида и екстазија. Наркотике је набављао Адмир од одређених особа из Сокоца и у другим мјестима те их је предавао осталим члановима своје групе који су имали различите улоге. Неки су ту дрогу вагали и препакивали, а други продавали већем броју особа на подручју Калесије и других мјеста у Тузланском кантону.

Након изрицања пресуде Кантонални суд у Тузли свима је укинуо притвор, јер сматра да та мјера није неопходна. Петочлана група иза решетака је провела 10 мјесеци, а све је ухапсила тузланска криминалистичка полиције у априлу прошле године. Тада је претресено шест локација на подручју Тузле и Калесије и том приликом су пронађени спид, већа количина новца, два пиштоља, дигитална вага, мобилни телефони, аутомобили, 16 моторних пила, пет тримера, десет косачица, 12 бушилица, апарат за варење и компресор. Полиција у Калесији је у фебруару лани претресла и возила особе која је достављала марихуану за ову групу, те је у аутомобилу пронађено више од једног килограма ове дроге.

Адмир и његов брат одраније су познати полицији, док остали чланови немају криминални досије. Браћа су хапшена због шверца наркотика, а Адмир је 2010. године тешко рањен у пуцњави у Калесији. У јануару ове године лопови су покушали да му украду скупоцјени BMW.

Тузланско тужилаштво је саопштило да ће се на пресуду жалити Врховном суду ФБиХ након што добију њен писмени отправак.

Грешка у презимену

Осумњичени Адмир Јусуфовић има различито презиме од мајке Фериде Јусуповић и брата Демира због грешке приликом уписивања имена у матичној служби у Калесији.

- Када се родио, у матичну књигу је грешком написано да се презива Јусуфовић, а не, као његови чланови породице Јусуповић. То никада није ни исправио - рекао је извор близак истрази.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана