Серијски провалник из Теслића опељешио Кинезе

Небојша Томашевић
Серијски провалник из Теслића опељешио Кинезе

Добој - Серијском провалнику Елвиру Прњаворцу (36) из Теслића, који се због крађа већ налази у притвору, добојска полиција на терет је ставила још пет крађа у којима је украо око 800 марака.

Према полицијском извјештају, он је опељешио продавнице "Паи" и "Капитал стигао из далека" у Теслићу, чији су власници држављани Кине из којих је украо по 400 КМ. Осим тога терете га да је провалио у стоматолошку ординацију "Др Софрић", геодетску организацију "Геомиа" и фотокопирницу "Копиграф" из којих није ништа украо.

Све крађе починио је у ноћи између 23. и 24. априла ове године.  Он је разваљивао улазна врата на објектима и потом узимао новац.

Из Полицијске управе Добој, наводећи његове иницијале, саопштили су да су против Прњаворца поднијели извјештај Окружном тужилаштву које га терети за тешке крађе.

Овај лопов завршио је иза решетака 12. маја након што је утврђено да је провалио у супермаркет "Бинго" у Теслићу и украо око 700 марака. Приликом те пљачке успио је да онеспособи и алармни систем. Након хапшења и испитивања Прњаворцу је тада у Основном суду у Теслићу одређен једномјесечни притвор.

У то вријеме није било познато за раније његове крађе за које се сада терети. То је откривено током истраге на основу  сазнања полиције.

Иначе Прњаворац је одраније познат полицији и само прошле године надлежном тужилаштву пријављен је за чак 20 крађа. До сада  је због ових дјела пријављиван пет пута тако да му је новом пријавом досије подебљан за још пет крађа.

Извор близак истрази је казао да је овај лопов иначе бескућник који је већ служио затворску казну због крађа.

- Још као малољетник почео је да краде. Испочетка је проваљивао у трговине и узимао храну, а онда је "прешао" на новац и техничке ствари. На мети су му, уз трговинске, биле и занатске радње, те угоститељски и слични објекти - објаснио је извор близак истрази.

Хапшење

Бањалучка полиција ухапсила је Ненада Ш. (32) због сумње да је покушао да опљачка продавницу "Даца и Ана" у бањалучкој улици Милоша Обилића. Он је у ноћи између 14. и 15. априла покушао да провали у продавницу али није успио ништа да украде. Иначе ова продавница била је на мети пљачкаша 8. маја када је власник разбојника с ножем отјерао гађајући га главицама купуса и другом робом.

Осумњичени Ненад Ш. познат је по кривичним дјелима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана