Шеховац: Врло брзо биће расвијетљено убиство Остојића

Срна
Шеховац: Врло брзо биће расвијетљено убиство Остојића

Источно Сарајево - Начелник Полицијске управе Источно Сарајево Бранимир Шеховац изјавио је Срни да очекује да ће врло брзо бити расвијетљено убиство тридесеттрогодишњег Милоша Остојића у Источном Новом Сарајеву.

Он је нагласио да, заједно са Управом за организовани и тешки криминалитет МУП-а Републике Српске, предузимају низ неопходних мјера и активности с циљем проналаска починиоца.

“Очекујем да ћемо врло брзо расвијетлити ово убиство, а извршиоце привести правди и предати у надлежност правосудних институција”, рекао је Шеховац.

Шеховац је истакао да су након убиства Остојића, који је из аутоматске пушке убијен 1. јануара испред клуба “Спарта” у Источном Новом Сарајеву, предузели низ појачаних мјера.

“Предузели смо низ оперативних мјера и радњи у циљу спречавања вршења кривичних дјела и расвјетљавања одређених кривичних дјела. Приликом тих појачаних активности расвијетлили смо већи број разбојништава и тешких крађа”, рекао је он.

Он је навео да све те активности требају да резултирају повећањем стања безбједности.

“У прошлој години побољшано је стање безбједности, али убиство Остојића засјенило је све те добре резултате и због тога то кривично дјело морамо расвијетлити како би се грађани осјећали безбједније”, рекао је Шеховац.

Према његовим ријечима, у откривању починилаца најтежих кривичних дјела потребан је континутет у раду, који Полицијска управа Источно Сарајевио има и очекује да ће тај рад дати резултате и да ће расвијетлити убиство Остојића, а и остала тежа кривична дјела из претходног периода.

Шеховац је подсјетио да су након дуже истраге открили починиоце паљевине возила на Палама и експлозије на Сокоцу и против њих поднијели извјештај надлежном тужилаштву.

Он је додао да Полицијска управа Источно Сарајево биљежи добре резултате у области јавног реда и мира и безбједности саобраћаја, јер је евидентирано најмање погинулих у саобраћајним незгодама у односу на остале полицијске упораве.

Шеховац је навео да су заједно са полицијским службеницима других организационих јединица МУП-а Републике Српске учествовали у обезбјеђењу Европског омладинског олимпијског фестивала (ЕYОФ), који је завршен успјешно, а није забиљежен ниједан инцидент.

Он је истакао да у овој години планирају да остваре још боље резултате у свим сегментима, од криминалитета, јавног реда и мира, саобраћаја, а наставиће и добру сарадњу са локалним заједницама.

Шеховац је поручио да имају добру сарадњу са локалним заједницама, што је резултирало и реализацијом пројекта “Видео надзор” на подручју шест општина у саставу града Источно Сарајево.

Он је подсјетио да је у прошлој години расвјетљеност кривичних дјела по непознатом починиоцу бил 61 одсто, а укупна расвјетљеност 88 одсто.

Шеховац подсјећа да су у прошлој години забиљежена два кривична дујела убиства, једно тешко убиство и једно убиство у покушају, и да су сва расвијетљена.

Шеховац навео да је у протеклој години забиљежено седам крађа аутомобила, што је знатно мање у односу на ранији период када је годишње евидентирано и до 100 крађа моторних возила.

Он је подсјетио и да су припадници Полицијске управе Источно Сарајево у заједничкој акцији са Агенцијом за истраге и заштиту (СИПА) и Тужилаштвом БиХ у мјесту Крупац, Источна Илиџа, пронашли око 900 килограма марихуане.

Према његовим ријечима, на подручју које оперативно покрива Полицијска управа Источно Сарајево, у протеклој години евидентирано је 112 кривичних дјела привредног криминалитета, у којима је причињена материјална штета од 1.115.114 КМ, а противправна корист стечена извршењем ових кривичних дјела износила је 1.234.835 КМ.

Шеховац је додао да се нада да ће у овој години бити изграђена зграда Полицијске станице Источна Илиџа у сарадњи са институцијама Републике Српске, МУП-а и општине Источна Илиџа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана