Седам особа ухапшено по потјерницама интерпола и судова

Срна
Foto: Илустрација

САРАЈЕВО - Припадници Граничне полиције БиХ ухапсили су ове седмице седам лица за којима су биле расписане потјернице Интерпола и судова.

Службеници Јединице граничне полиције БиХ Аеродром Тузла јуче су ухапсили држављанина Шведске Л.Д.(29) за којег је граничним провјерама утврђено да га потражује Основни суд Брчко дистрикта због кривичног дјела недозвољено држање оружја и експлозивних материја, саопштено је из Граничне полиције БиХ.

Он је на Међународни аеродром Тузла стигао летом из Малмеа, а предат је службеницима Судске полиције Брчко дистрикта.

Припадници Граничне полиције у Зворнику су у сриједу, 28. септембра, ухапсили држављанина Србије чији су иницијали З.П. /47/ за којим је Интерпол ЛЈубљана расписао потјерницу због кривичног ђела трговина људима.

Он је контролисан на уласку у БиХ на граничном прелазу Каракај и предат службеницима Судске полиције Суда БиХ.

Припадници ове јединице су у уторак, 27. септембра, ухапсили П.Н. (37) јер га потражује Основни суд у Власеници ради издржавања казне затвора.

Овај држављанин БиХ је контролисан на уласку у БиХ на прелазу Каракај и предат службеницима Окружног центра судске полиције Бијељина.

Припадници Граничне полиције у Вишеграду су исти дан ухапсили и држављанина БиХ чији су иницијали Н.Ђ. /27/ кога потражују Основни суд у Фочи због кривичних ђела превара и прање новца, те Општински суд у Широком Бријегу због кривичног ђела удруживање ради чињења кривичних ђела.

Контролисан је на уласку у БиХ на прелазу Вардиште и предат службеницима Окружног центра судске полиције Источно Сарајево.

Припадници Граничне полиције Требиње су приликом изласка из БиХ на прелазу Иваница 27. септембра ухапсили и Б.К./49/ након што је установљено да га потражује Основни суд у Требињу ради издржавања казне затвора.

Држављанин БиХ је предат службеницима требињског Окружног центра, судске полиције.

Службеници Јединице Граничне полиције БиХ Градишка су исти дан ухапсили Ж.Р. /47/ кога потражује Окружно јавно тужилаштво у Приједору због кривичног ђела тјелесна повреда.

Он је контролисан на уласку у БиХ на прелазу Козарска Дубица и предат службеницима Полицијске станице Козарска Дубица.

На граничном прелазу Изачић у понеђељак, 26. септембра, ухапшен је држављанин БиХ чији су иницијали Р.Х. /30/ кога због кривичног ђела тешка тјелесна повреда потражује Општински суд у Сребренику.

Он је контролисан на уласку у БиХ и предат службеницима Центра судске полиције у Унско-санском кантону.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана