Сарајевски Бони и Клајд“ пали у трамвају

Невена Бунић
Сарајевски Бони и Клајд“ пали у трамвају

Сарајево - Лејла Муховић (22) и Хакија Хасић (24) из Сарајева ухапшени су након што су уз пријетњу оружјем опљачкали продавницу „Блок маркет“ у улици Алификовац.

Разбојништво се десило у уторак у 19.20 часова када је маскирана Лејла са својим партнером пријетећи ватреним оружјем од продавачице украла одређену количину новца.

Пар је послије крађе побјегао. Убрзо је алармирана сарајевска полиција, која је послије само 15 минута разбојнике ухапсила у трамвају у улици Мустафе Башескије. Претресом Муховићеве и Хасића полиција је пронашла плијен, али и одређену количину дроге.

- Лица Л. М. и Х. Х. лишена су слободе због сумње да су починила разбојништво, те због посједовања и омогућавања уживања опојне дроге. Није утврђена тачна количина новца коју су украли - рекли су у Министарству унутрашњих послова Кантона Сарајево.

Муховићева је од раније позната сарајевској полицији. Она је 2015. године случајно пиштољем убила свог тадашњег момка Адиса Ђорћијевића (32).

Он је наводно угурао Лејлу у „шкоду“, па су се упутили у непознатом правцу. Полиција је добила пријаву о отмици и кренула у филмску потјеру. Дошло је до размјене ватре између полиције и Адиса, а младић је страдао од метка из свог „шкорпиона“ док се са Лејлом отимао за пиштољ.

У пуцњави је лакше рањена и Лејла, која је касније ослобођена кривичне одговорности за убиство. Убијени Адис био је одраније познат полицији по кривичним дјелима и хапшен је због трговине наркотицима.

Према незваничним информацијама, и Хасић има дебео полицијски досије.

Сличан случај у Сарајеву се десио прије само мјесец, када су ухапшени Алем Гаџо (26) и Ема Љајић (19) након што су маскирани уз пријетњу оружјем опљачкали продавницу „Амико комерц“ у Новопазарској улици у овом граду.

Двојац је радници запријетио оружјем и од ње отео пазар. Затим су сјели у „тојоту“ и побјегли.

Међутим, ни они нису далеко одмакли, јер их је полиција ухапсила само 20 минута након пљачке у улици Ферида Срње. Возилом је управљао младић, а дјевојка је била на мјесту сувозача.

Опљачкали кладионицу

Мостарска полиција трага за разбојницима који су у уторак увече пријетећи пиштољем од раднице отели новац из кладионице „Премијер“ у улици Мозаљице. 

- Утврђено је да су у кладионицу ушле двије маскиране особе, те пријетећи ватреним оружјем отеле новац, а потом побјегле у непознатом правцу - саопштили су у мостарској полицији.

О случају је упознат и дежурни тужилац Херцеговачко-неретванског кантона, као и Одјељење криминалистичке полиције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана