Сарајево: Жена скочила пред воз и погинула

Н. Томашевић, Ж. Домазет
Сарајево: Жена скочила пред воз и погинула

Сарајево - Бисера С. (40) из Сарајева погинула је када се бацила под воз у сарајевском насељу Бућа поток у близини станице Алипашин мост.

Ова драма одиграла се у недјељу око осам часова пред неколико пролазника који су видјели да је жена стајала поред пруге, пушила цигарету и нешто чекала. У тренутку када је наишао воз који саобраћа на релацији Сарајево - Добој, жена је одбацила цигарету и скочила на пругу.

Одмах послије дојаве о несрећи на мјесто догађаја стигли су полиција и екипе Службе хитне помоћи. У овој служби су казали да је до доласка љекара жена, нажалост, већ била мртва.

- Био је то стравичан призор, жена је након скока нестала испод воза који је уз писак и шкрипу кочница налетио на њу. Машиновођа није могао ништа да уради, јер је жена искочила пред воз. Призор је био страшан, а машиновођа је изашао и био је у шоку, држао се за главу - казао је мјештанин Сарајева не желећи да се представи.

У МУП-у Кантона Сарајево не откривајући идентитет настрадале жене казали су да се сумња да је ријеч о самоубиству и да је истрага у току.

- Несрећа се догодила мимо обиљеженог пружног прелаза. О цијелом случају је обавијештено и Тужилаштво Кантона Сарајево. Увиђају су присуствовали и вјештаци саобраћајне и машинске струке како би утврдили све околности под којима се догодила несрећа - рекао је портпарол МУП-а Кантона Сарајево Ирфан Нефић и додао да ће више детаља бити познато послије истраге и вјештачења.

Из "Жељезница ФБиХ" саопштили су да ово није први пут да се грађани крећу по прузи и на тај начин доводе у опасност своје и туђе животе.

- Изузетно нам је жао што је дошло до ове трагедије у Бућа потоку. Не знамо детаље о томе како је дошло до несреће. И овај пут упозоравамо грађане и јавност да је ходање пругом, уз пругу и прелазак пруге на недозвољеним мјестима, строго забрањено и опасно - саопштено је из службе за односе с јавношћу ЖФБиХ.

Током прошле године на пругама "Жељезница ФБиХ" погинуло је осам особа, а двије су теже повријеђене.

Већина ових несрећа изазвана је непажњом током преласка пруге на недозвољеним мјестима, али и усљед струјног удара приликом покушаја крађе жељезничке имовине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана