Сарајево: Убијен радник Студентског центра у Неџарићима

Klix.ba, radiosarajevo.ba
Сарајево: Убијен радник Студентског центра у Неџарићима

САРАЈЕВО - Једна особа убијена је у Студенском центру у Неџарићима у Сарајеву, потврђено је у Управи полиције Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево.

"Управа полиције МУП-а КС је око 11:35 добила дојаву да се десило убиство у Неџарићима у Сарајеву. Након изласка на терен наших службеникa и Хитне помоћи констатована је смрт једне особе", казао је портпарол Управе полиције МУП-а КС Мирза Хаџиабдић.

За Klix.ba је потврђено да нико од студената није страдао, већ да се ради о једном од запосленика. Једна радница је такође превезена у Хитну помоћ. 

Радник Студентског центра у Неџарићима С. Т. је након свађе ножем убио свог надређеног А. Ш., сазнаје из више извора Клиx.ба.

Двојица сукобљених радника Студентског центра у Неџарићима су раније били у лошим односима и послије одређеног времена су се помирили. Због тога је, сматрају остали радници, убиство било изненадно. Услиједило је након свађе у ходнику код кафетерије.

Радник који ради као економ је ножем напао свог надређеног, шефа смјештаја, нанијевши му једну повреду ножем. Када је повријеђени почео бјежати, задобио је ударац и слеђа. Наводно, поново ножем.

Кlix.ba сазнаје да је страдао мушкарац иницијала А.Ш. један од руководилаца у Студенстком центру.

Испред зграде студенстског дома присутан је велики број полицајаца. 

Такође је окупљен и велики број радника и студената који у невјерици коментаришу овај брутални чин.

На терену је и дежурни тужилац Тужилаштва Кантона Сарајево, које је преузело случај заједно са припадницима МУП-а КС.

Убиство које се десило јутрос у Сарајеву, тачније у Студентском дому Неџарићи, потресло је јавност, а посебно студенте који су ту смјештени.

Како јавља репортер портала Радио Сарајево који је на мјесту догађаја, испред студентских домова у Неџарићима је драматично. Људи су преплашени, плачу...

- Јавност се оглушила...Излазили смо више пута с проблемима запосленика и студената, али су причали да нас се не тиче шта се дешава. И, ево, шта се десило? На очиглед 850 студената у овом дому да се деси убиство!? Ножем је искасапио човјека....Због чега? 

Много пута смо се жалили на менаџмент. Ово су њихове неке размирице, њихови проблеми који су изнесени пред студенте", казао је Кенан Велагић, предсједник Удружења студената “Студентски центар” Сарајево.

На питање новинара како да студенти који су смјештени у Студентском дому у Неџарићима наставе нормално, Велагић одговара:

- Искрено, не знам. Факултет некако морамо завршавати, а држава не мари за нас. Коме год да се обратимо глухи су сви, никога не занимамо. -

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана