Сарајевo: Пуцали на полицију и пробили блокаду

Небојша Томашевић
Сарајевo: Пуцали на полицију и пробили блокаду

Сарајево - Двојица крадљиваца аутомобила пуцали су на полицију и приликом бијега пробили су полицијску блокаду у сарајевској улици Змај од Босне.

Двојац је у поменутој улици обијао "аудија Q7". Када је на лице мјеста стигла полиција у близини "аудија" пронашла крадљивце у  BMW X5, који су се одмах дали у бијег.

Полиција је  службеним возилом "нисан" блокирала дио паркинга како би спријечила двојац да побјегну. Том приликом један од крадљиваца је из BMW-а пуцао на полицију, након чега су полицајци узвратили паљбу.

Затим су лопови јурећи великом брзином BMW-ом ударили у полицијска возила, пробили блокаду и побјегли.

- Полицијски као и аутомобил "ауди" који је био ту у овом налету су доста оштећени. Покренута је обимна истрага  овог догађаја у циљу идентификовања и проналаска починилаца. Више детаља не можемо да откривамо - речено је у сарајевској полицији и додају да се овај немили догађај догодио у суботу око пола један, те да су три полицајца лакше повријеђена током разбијања  блокаде.

Лопови, пљачкаши и мафијаши у Сарајеву све чешће потежу за оружјем када их полиција или неко од радника  обезбјеђења ухвати на дјелу. Крајем септембра ове године приликом пљачке трговине "Амко Комерц" у улици Иза Беглука у размијени ватре лопова и радника обезбјеђења рањена су два разбојника и шеф обезбјеђења, који је затекао лопове у пљачки. Посљедњи озбиљнији случај размјене ватре  између полицајаца и криминалаца догодио се 29. јула на путу од Враца ка Требевићу. Овом приликом  погинуо је Адис Ђорђијевић који је  на Грбавици отео дјевојку, а потом пуцао на полицију која га је прогонила. Полиција му је узвратила на ватру, а Ђорђијевић је у мјесту Миљевићи код Источног Сарајева слетио и утврђено је да је погођен хицем. Прво се мислило да га је усмртила полиција, али је истрагом утврђено да је он убијен из свог пиштоља с којим је и пуцао на полицајце. Претпоставља се да се случајно сам погодио док је држећи пиштољ бјежао од полиције.

Крађе возила

Према подацима МУП-а Кантона Сарајево у првих шест мјесеци ове године украдено је  364 возило на подручју овог кантона.

Од тог броја власницима је враћено 100 аутомобила, од којих су два враћена након давања откупнине. У сарајевској полицији кажу да је број украдених возила у паду у односу на прошлу годину.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана