Санкционисање пијаних возача

Срна
Foto: ГС

ДОБОЈ- Припадници Полицијске управе Добој су због алкохола санкционисали и искључили из саобраћаја 121 возача током тродневне акције, а међу њима је 20 ухапшено.

Од ухапшених возача, код 13 је утврђено више од 1,51 промила алкохола у крви, код шест возача више од два промила, док је један одбио да се подвргне алкотестирању.

 

Десет возача одбило је да се подвргне тестирању на присуство дрога и они су санкционисани.

 

Акција је проведена од 22. до 24. октобра на путевима у надлежности Полицијске управе Добој, а контролисано је 1.779 учесника у саобраћају.

 

Током републичке акције појачане контроле учесника у саобраћају, са акцентом на контролу возача под дејством алкохола, дрога или психоактивних лијекова евидентирано је и 187 других прекршаја из области Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ.

 

Полицијска управа Добој апелује да возачи брзину кретања прилагоде условима и стању на путевима, те да не управљају возилом под дејством алкохола.

 

На подручју у надлежности ове управе јуче су, такоше због алкохола, ухапшена два возача.

 

У Дервенти је ухапшен возач чији су иницијала Д.Ј. код кога је утврђено да је возио са 1,63 промила алкохола у крви.

 

У Модричи је ухапшен возач Ј.О. код кога је утврђено присуство 1,59 промила алкохола у организму.

 

Полицијској станици Добој један јуче је пријављена провала у помоћни објекат власништво лица С.Х. из Добоја, одакле је отуђен разни алат и други предмети.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана