Шајка пељешила пензионере

Н. Т.
Шајка пељешила пензионере

Бијељина - Полиција је ухапсила Ифету Салиховић (45) звану Шајка из Брчког због сумње да је у јуну ове године лажно се представљајући од неколико пензионера украла већу количину новца и златног накита.

- Осумњичена је долазила на врата, углавном пензионера, представљајући им се лажно као члан удружења пензионера или радник осигурања. Том приликом говорила им је да врши попис пензионера за потребе удружења или осигурања, а када би је пустили у стан или кућу, она је користила њихову непажњу и крала им новац и накит - рекли су у Центру јавне безбједности Бијељина не откривајући идентитет осумњичене.

Извор близак истрази је рекао да је за сада сумњиче да је у пет случајева украла нешто више од 600 марака као и одређену количину накита.

Полиција је такође терети да је 25. јула ове године са ушију једне болесне старице у Бијељини отргнула златне минђуше и побјегла с њима. Осим ове бруталне крађе, она је на сличан начин другој старици, такође из Бијељине, с прста скинула златни прстен и украла јој новчаник.

У ЦЈБ Бијељина су казали да је осумњичена након испитивања у полицији пуштена да се брани са слободе. Нагласили су да ће против ње бити поднесен извјештај Окружном тужилаштву у Бијељини који ће је теретити за тешку крађу.

Извор близак истрази је рекао да се сумња да је Салиховићева опљачкала већи број пензионера него што се за сада зна, али да сви нису то пријавили полицији.

- Надамо се да ће се након овог открића јавити они који су били њене жртве. Настављамо истрагу како бисмо открили сва кривична дјела која је Салиховићева чинила и то поткријепили доказима - казао је извор близак истрази.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана