САД: Полицајац из БиХ убио дјевојку и себе

Горан Обрадовић
САД: Полицајац из БиХ убио дјевојку и себе

Де Мојнс - Бивши полицајац Мерсед Даутовић (32) из Сребренице убио је своју дјевојку, а затим починио самоубиство у Де Мојнсу, главном граду америчке државе Ајове, пренијели су амерички медији.

Њихова тијела пронашли су полицајци у гаражи стамбеног комплекса гдје су живјели, у недјељу око 11 часова. Није саопштен идентитет убијене дјевојке.

Комшије су испричале да су Даутовић и његова дјевојка живјели заједно у апартманском насељу те да је она увијек била љубазна и пријатна према свима.

Даутовић је једно вријеме у Де Мојнсу радио као полицајац, али је отпуштен због насилничког понашања, а одслужио је казну од 20 мјесеци затвора. Њему је за јуче у десет часова било заказано поновљено суђење због премлаћивања невине особе, а савезни тужиоци су тражили да буде осуђен на затворску казну између 11 и 14 година, јер су они оно што је Даутовић урадио назвали “ужасним насилним криминалом”.

Он је послије изласка из затвора тврдио да је промијенио живот и да се запослио те да управља дизалицом.

Шеф полиције Де Мојнса Дејн Вингрет рекао је да не могу давати никакве информације о овом случају.

- Тек послије обављене обдукције тијела биће познато више информација о овом случају. За сада не можемо говорити ни о оружју са којим је почињено ово убиство и самоубиство - рекао је Вингрет.

Према неким информација, Даутовић се није могао помирити са чињеницом да би се опет могао вратити у затвор, али никоме није познато због чега је убио дјевојку.

Даутовић и његов бивши партнер Џон Мејлендер су у септембру 2008. радили као чувари у једном стамбеном блоку у 14. улици у Де Мојнсу и нису били на дужности. У једном тренутку су примили позив да се у дворишту налази човјек са пиштољем. Они су затим покушали да зауставе возило у којем се налазио Октавијус Бондс и његова дјевојка Ерин Еванс.

Бондс није реаговао на њихов захтјев да заустави возило. Они су кренули за њим и када је стао они су га попрскали спрејем и извукли напоље. Почели су да га ударају металним пендрецима, а Даутовић га је наставио тући док је Бондс лежао. Према љекарским налазима, ударио га је око 15 пута у главу и сломио му лобању.

Даутовић

Мерсед Даутовић је рођен у Сребреници гдје је живио до почетка рата, а затим се преселио у Сарајево и онда отишао у Америку.

Даутовић је завршио средњу школу и колеџ и добио држављанство САД. Дипломирао је на Полицијској академији Де Мојнс у децембру 2007. године, а након тога је завршио и обуку за рад на терену.

 

Убиства у Америци

Дејтон

Горан Шојић поријеклом из БиХ убијен је у децембру 2013. године на стајалишту за камионе у америчком граду Дејтон. Шојић се зауставио на стајалишту за камионе, а послије свађе радник обезбјеђења му је рекао да напусти кафић на том стајалишту, што је он одбио и кренуо да прође иза шанка. Радник обезбјеђења је тада пуцао у њега и ранио га у груди и руку, од чега је Шојић преминуо.

 

Лас Вегас

Полицајац Игор Солдо (31) из БиХ убијен је у јануару прошле године заједно са колегом Алином Беком (42) приликом пуцњаве у пицерији у америчком граду Лас Вегас, пренијели су амерички медији.

Њих двојицу су убили амерички расисти познати под називом “Њхите супремацистс”, а осим њих, убили су још једну жену и затим извршили самоубиство.

 

Сент Луис

Земир Бегић (32) поријеклом из Цазина почетком децембра 2014. године на смрт је претучен чекићем у америчком граду Сент Луису.

За ово брутално убиство осумњичене су четири малољетне особе. Бегић је био у возилу са својом супругом Аријаном Мујкановић када је неколико младића пришло и почело да удара чекићима по његовом аутомобилу. Он је изашао да их смири, али су га они убили.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана