Са рачуна покојнице дигли 9.000 марака

Горан Обрадовић
Са рачуна покојнице дигли 9.000 марака

Приједор - Приједорска полиција трага за непознатом особом, која је са текућег рачуна преминуле жене А. А. на банкоматима у Приједору подигла око 9.000 марака, потврђено је у полицији.

Из Центра јавне безбједности Приједор саопштили су да им је у сриједу крађу пријавио С. Р, који је пуномоћник преминуле жене.

- Он је у пријави навео да је А. А. преминула у фебруару ове године послије чега је непозната особа у више наврата извршила трансакцију новца са текућег рачуна преминуле жене - рекли су у ЦЈБ Приједор.

У приједорској полицији су додали да провјеравају наводе пријаве те да настављају рад на расвјетљавању овог кривичног дјела.

Према незваничним информацијама, А. А. је прије смрти неколико година боравила у Дому за старија лица у Приједору.

- Она је била неколико година у Дому, јер се није имао ко бринути о њој, због тога што је пуномоћник живио у Хрватској - појаснио је наш извор.

Он је додао да када је у фебруару преминула њен пуномоћник није обраћао пажњу на новац који је имала на рачуну.

- Он је током ове седмице отишао до банке да провјери рачун и остао је шокиран када је утврдио да недостаје око 9.000 марака. Пошто је знао да нико сем њега не може дизати тај новац, одмах је случај пријавио полицији - истакао је поменути извор.

Према његовим ријечима, полиција детаљно истражује ко би могао стајати иза ове крађе, а један дио истраге биће усмјерен и на Дом пензионера.

- Постоји сумња да када је старица преминула да је неко узео њену банковну картицу и међу њеним стварима нашао и пин код и затим са банкомата дизао новац. Могуће је да се ради о чистачицама, али и о медицинском особљу које је могло знати гдје покојна жена крије своје личне ствари - рекао је наш извор.

Поред тога, истрага иде у још неколико смјерова како би било утврђено ко стоји иза ових крађа.

У Дому за пензионере и стара лица јуче су рекли да нема директора и да једино он може давати информације за медије.

На већини банкомата постоје безбједносне камере које снимају када се диже новац па се очекује да би полиција ускоро могла ухапсити крадљивца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана