Са 3,33 промила изазвао смрт жене, осуђен на три године затвора

ГС
Са 3,33 промила изазвао смрт жене, осуђен на три године затвора

ДОБОЈ- Бранко Даниловић (46) из Вукосавља осуђен је у Окружном суду у Добоју на три године затвора јер је са 3,33 промила алкохола у крви изазвао саобраћајну несрећу у којој је погинула Добрила Благојевић (65) из Модриче.

Пресудом Даниловићу је изречена и трогодишња забрана управљања возилом ”Б” категорије, у коју се не рачуна вријеме проведено у затвору.

Трагедија се догодила 27. јула 2022. године у 12.45 часова у Скугрићу код Модриче. У пресуди се наводи да је Даниловић био за воланом ”опел астре” и усљед пијанства је прешао у лијеву саобраћајну траку и сударио се са ”форд фијестом” за чијим воланом је била Благојевићева. Несрећна жена је у судару задобила вишеструке повреде од којих је преминула у колима Хитне помоћи, на путу за болницу, пише АТВ.

”Оптужени је управљао возилом у стању препитости са концентрацијом алкохола у крви од 3,15 g/kg, односно 3,33 промила, иако је био свјестан да непридржавањем саобраћајних прописа може угрозити јавни саобраћај и тиме довести у опасност живот људи, па је пристао на наступање такве посљедице”, наводи се у пресуди.

Појашњава се да је до несреће дошло зато што се Даниловић није држао десне стране коловоза, већ је прешао у лијеву коловозну траку са 1,6 метара ширине возила, ударивши у ”фијесту” која је наишла из супротног правца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана