Рушитељ крста на Златишту отео 20.000 марака

Небојша Томашевић
Рушитељ крста на Златишту отео 20.000 марака

Сарајево - Мирза Хатић из Сарајева, који је недавно јавно признао да је срушио крст на Златишту изнад Сарајева, ухапшен је јуче због разбојништва. Он је заједно са још три особе напао госта "Казина" у сарајевском хотелу "Холидеј ин" М. Ч. и од њега отео око 20.000 марака.

Према незваничним информацијама, Хатић је у понедјељак поподне на паркингу испред хотела "Холидеј", у улици Франца Лехара у Сарајеву, уочио М. Ч. којег познаје одраније. Извор близак истрази је рекао да је Хатић знао да М. Ч. "ради са текстилом" и да увијек има новца код себе.

- Сумњамо да га је пратио у "Казино", који се налази у објекту хотела "Холидеј". Хатић га је стигао и зауставио у ходнику објекта, прислонио цијев пиштоља на тијело и тражио 5.000 евра. Још му је рекао: "Знаш да знам гдје су ти дјеца" - казао је овај извор.

Тада је од М. Ч. узео торбицу у којој је било 5.000 евра и нешто јапанских јена. Потом је уз пријетњу пиштољем наредио да му да мобилни телефон и скине с руке златни прстен са дијамантом, свеукупне вриједности 20.000 КМ.

Хатић је још М. Ч. наредио да му "сутра мора донијети још 5.000 евра" те запријетио да не смије звати полицију, а потом побјегао. Међутим, М. Ч. га није послушао него је све пријавио полицији. Наводно су с Хатићем била још три саучесника.

Хатић се почетком децембра јавно хвалио да је организовао рушење крста на Златишту. Овај спомен-крст постављен је 21. септембра као знак сјећања на страдање сарајевских Срба. Хатић је на видео-снимку, који кружи интернет мрежом, објаснио како је срушио крст и истакао да му је сметао из вјерских побуда, да се никога не боји и да носи пиштољ. Он је још у септембру покушао да сруши спомен-крст на Златишту и тада га је ухапсила полиција. Према незваничним информацијама, поједини полицајци у Сарајеву су због рушења крста Хатића "славили као хероја".

Досије

Мирза Хатић одраније познат полицији. Он је у јуну 2010. године из пиштоља ранио Алмера Инајетовића у кафићу "Уранак" у сарајевској улици Бентбаша. Хатић је побјегао, а полиција га је ухапсила мјесец послије. Непозната особа је у јуну прошле године са мотоцикла у покрету пуцала на Хатића док се возио у џипу "хамер" у Сарајеву. Хатића је полиција хапсила и у фебруару прошле године због наношења тешких повреда Кенану Брбовићу испред кафића "Ред" у улици Базерџани у Сарајеву. Тада су Хатића теретили и за недозвољено држање оружја.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана