Ронађено 9.000 евра код бескућника осумњиченог за паљење храма?

Срна
Ронађено 9.000 евра код бескућника осумњиченог за паљење храма?

Сарајево - У Министарству унутрашњих послова /МУП/ Кантона Сарајево и Кантоналном тужилаштву нису могли потврдити Срни да ли је код бескућника Недељка Драгаша, осумњиченог за паљење храма Преображења Господњег у Пофалићима, према писању федералних медија, пронађено 9.000 евра.

Портпарол Кантоналног МУП-а Ирфан Нефић рекао је да не може ништа говорити, јер је то у надлежности Тужилаштва, док је портпарол Тужилаштва Кантона Сарајево Азра Бачвић изјавила Срни да због интереса истраге, која је у току, не може давати више информација.


Парох Долачки Чедомир Ђелмо изјавио је Срни да је о новцу, који је наводно пронађен код Драгаша, сазнао из медија.

"Колико знам, полиција то још није потврдила, а надам се да медији не би смјели тако олако објавити тако озбиљну информацију. Немам званичну информацију да је то тако, а очекујем да је неко званично потврди или демантује", истакао је Ђелмо.

Ђелмо је додао да је у току чишћење Храма Преображења Господњег, у којем су у недјељу ујутро, 21. августа, кроз заштитну решетку на прозору магацина, уз употребу отвореног пламена, запаљене даске, након чега је пожар захватио унутрашњост магацина.

Он је навео и да је припремио молбу Општини Центар која им је обећала финансијску помоћ за санацију штете.

"Припремамо понуду да, поред постојећег полицијског, поставимо и наш видео надзор. Требамо поставити и непробојна стакла на прозорима и поставити аларм како би, колико је могуће, спријечили евентуалне будуће нападе на цркву", истакао је парох Долачки у изјави Срни.

Подсјетивши да процијењена штета након пожара износи 3.000 КМ, Ђелмо је рекао да је за набавку видео надзора потребно исто толико новца.

Он је потврдио да се вјерски обреди у храму нормално одвијају.

"Аваз" је објавио да је код бескућника Недељка Драгаша, којем је Општински суд у Сарајеву одредио једномјесечни притвор због сумње да је запалио храм Преображења Господњег у Пофалићима, пронађена већа свота новца.

Новац су нашли службеници затворске полиције који детаљно прегледају ухапшене приликом увођења у затворске просторије.

"Аваз" је навео да им је незванично из више извора потврђено да је код Драгаша пронађено више од 9.000 евра, који су били залијепљени по његовом тијелу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана