Рогатица: Изгорјела кућа шесточлане породице

Сретен Митровић
Рогатица: Изгорјела кућа шесточлане породице

Рогатица - У пожару изгорјела кућа породице Окиљ у насељу Птичијак код Рогатице, а нико од укућана није повријеђен.

У тренутку избијања пожара 29. јуна око 3.30 часова у кући су били супружници Драган (23) и Гордана (21) Окиљ и њихово четворо дјеце Анђела (5), Никола (3), Андреа (2) и деветомјесечна Кристина који су срећом спасени. Заслуге за то припадају највише првом комшији Окиљевих Станиславу Бегићу који је из своје куће случајно примијетио пожар на крову куће и у рекордном времену пробудио Окиље и спријечио трагедију.

- И поред тога што се ватрена стихија брзо ширила, успјели смо евакуистати дјецу и остале укућане. Томе је много допринијела Гордана Окиљ која је била будна и осјетила дим и ватру - прича Бегић.

Убрзо су стигли ватрогасци из Територијалне ватрогасне јединице из Рогатице. Спасили су што се спасити могло. Али, нажалост изгорјела је цијела кровна конструкција и таван куће која није имала горњу бетонску плочу. Комшије причају да је ово велика несрећа за ову младу, али сиромашну породицу у којој нико не ради и живе од дјечијег додатка и повремене социјалне помоћи.

Драганова супруга Гордана и дјеца одмах су одвезена код Горданине мајке у Пале, а Драган борави код комшија.  На лице мјеста изашли су радници Полицијске станице у Рогатици и према још непотврђеним подацима узрок пожара је неисправан димњак.

Потребна помоћ

Пожариште је обишао  начелник општине Рогатица Томислав Пухалац и обећао помоћ. О томе како обновити кућу Окиљевима биће накнадно одлучено.

- Мени су везане руке и немам могућности да обавим ни најмањи дио оправке. Ако ми не помогну људи добре воље, моја породица остаће на улици. Незапослени смо  и супруга и ја, а  дјеца мала. Једва смо састављали крај с крајем - рекао је Драган Окиљ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана