Роба вриједна 450.000 КМ:Шта је све одузето у акцији „Шљивице“

Небојша Томашевић
Роба вриједна 450.000 КМ:Шта је све одузето у акцији „Шљивице“

ИСТОЧНО САРАЈЕВО  - У акцији Агенције за истраге и заштиту (СИПА) кодног назива “Шљивице” слободе је лишено 13 лица која су осумњичена за организовани криминал у вези са кривичним дјелима недозвољен промет акцизних производа, недозвољено складиштење робе, недопуштена трговина и прање новца, док је једно лице у бјекству, саопштено је из СИПА.

Приликом претреса, додају, одузети су предмети и роба укупне вриједности 450.000 КМ, и то 36.500 паклица цигарета, 9.000 КМ, три путничка моторна возила, 100 килограма дувана у листу, 230 килограма резаног дувана, 59.000 филтера празних за пуњење цигарета, двије машине за резање дувана, двије машине за пуњење цигарета, пет ручних машина за пуњење цигарета, три дигиталне ваге, 15 мобилних телефона, 14 СИМ картица и један снимач видео-надзора.

СИПА напомиње да је акција спроведена јуче, уз асистенцију МУП-а Републике Српске, МУП-а Тузланског кантона и Управе за индиректно опорезивање (УИО) БиХ, те да су том приликом, по наредбама Суда БиХ, извршени претреси лица, објеката и покретних ствари на 18 локација на подручју Тузле, Живиница, Лукавца, Грачанице, Шамца, Бијељине и Зворника.

Лица лишена слободе у својству осумњичених, а по овлашћењу тужиоца, испитани су у просторијама СИПА, након чега се са њима поступало у складу са упутама поступајућег тужиоца.

Одузети предмети могу послужити као доказ у кривичном поступку и довести се у везу са почињењем кривичних дјела која се приписују осумњиченим, те у вези са почињењем других кривичних дјела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана