Референт оштетио буџет за 30.000 КМ

Срна
Референт оштетио буџет за 30.000 КМ

Сарајево - Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против Валентине Станишић /39/ која се терети да је као референт за набавке Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ поступала противно закону и утврђеним процедурама и интерним актима, чиме је почињена штета за буџет БиХ у износу од 30.000 КМ.

Станишићева се терети да је потписивала фактуре за набавку канцеларијског материјала, те је потписала да су извршене испоруке канцеларијског материјала-папира током 2011. године за двије фактуре у укупном износу од 30.178 КМ, иако је знала да испорука папира није извршена, те је на тај начин оштетила буџет Дирекције за координацију полицијских тијела и буџет БиХ.

Токм истраге у овом предмету остварена је значајна сарадња Тужилаштва БиХ и Дирекције за координацију полицијских тијела, чији радницу су открили и пријавили ово кривично дјело, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Оптужена се терети да је као службено и одговорно лице у институцијама БиХ свјесним кршењем прописа, пропуштањем дужности надзора, очигледно несавјесно поступила у вршењу дужности, па је усљед тога наступила имовинска штета чиме је починила кривично дјело несавјестан рад у служби.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ. 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана