Ражнатовић: Дошао сам по друга, а не на тучу

Небојша Томашевић
Ражнатовић: Дошао сам по друга, а не на тучу

Бањалука - Син фолк пјевачице Светлане Цеце Ражнатовић Вељко (21) дао је исказ полицији поводом туче, изјавивши да је дошао у Лакташе на позив друга да га превезе, а не да учествује у тучи, сазнаје "Глас Српске".

Ражнатовића бањалучка полиција терети за насилничко понашање због туче која се десила у понедјељак око 20.30 часова на паркингу ресторана "Турист" у центру Лакташа удаљеном стотинак метара од полицијске станице.

- Позвао ме друг да дођем по њега у Лакташе и када сам дошао, затекао сам га у тучи. Ударали су га неки младићи. Успео сам да га одвојим и одвезем - рекао је Ражнатовић који је у полицију дошао сам.

Осим њега за насилничко понашање полиција терети браћу Петра (29) и Александра Золака (28), Далибора Рогића (22), Бобана Латиновића (22) и Витомира Глишића (20) из Лакташа.

Из бањалучког Центра јавне безбједности, наводећи иницијале, саопштено је да их сумњиче за међусобни сукоб.

- Сумња се да је током сукоба један од учесника пуцао из ватреног оружја. У физичком сукобу двије особе су задобиле повреде. Истражује се да ли се још особа може довести у везу са учешћем у тучи - саопштено је из ЦЈБ Бањалука.

Према незваничним информацијама, у тучи су на једној страни били браћа Золак, Рогић и Латиновић, а на другој Ражнатовић, Глишић и још неке особе. Током обрачуна Петар је задобио повреду ноге. Младићи су се наводно тукли и палицама обложеним бодљикавом живом.

Извор близак истрази овог догађаја казао је да се сумња да је ова туча била унапријед договорена.

- Мотив су наводно ранији сукоби Вељковог друга с неким од младића из Лакташа. Круже и приче да је све почело прије неколико дана када се Ражнатовић довезао у Лакташе да поправи возило и да је тада замало згазио неког младића са псом. Дошло је до сукоба и између њих су пале тешке ријечи, а вјероватно путем друштвених мрежа су договорили тучу један на један - рекао је овај извор.

Адвокат

Бранилац осумњиченог Витомира Глишића, Дарко Кременовић каже да се у овом случају радило о обичном сукобу којих има сваки дан.

- Пажњу јавности привукло је једино име Вељка Ражнатовића који тврди да нема везе са догађајем. У овом обрачуну је највјероватније кориштен пиштољ "плашљивац", тако да је искључена употреба ватреног оружја - казао је адвокат Кременовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана