Разбојништво у бањалучком насељу Борик: Опљачкан власник предузећа Дим-дим

С. Амиџић Фото: В. Стојаковић
Разбојништво у бањалучком насељу Борик: Опљачкан власник предузећа Дим-дим

Бањалука - Власник фирме "Дим-дим" Душан Травица и његова супруга Стева брутално су претучени и опљачкани када су тројица разбојника у ноћи између четвртка и петка провалила у њихову кућу у улици Раде Врањешевић у бањалучком насељу Борик.

Током пљачке у кући је боравио њихов малољетним син. Како сазнајемо, нападачи су на главама носили фантомке и били су наоружани пиштољем. На спрат куће гдје супружници Травица бораве попели су се тако што су обили врата на продавници која се налази у приземљу а потом ушли у стамбени дио објекта.

Према незваничним информацијама, разбојници су од супружника тражили да им предају новац а када су наишли на отпор Душана и његове супруге почели су да их туку нанијевши им повреде у предјелу главе и тијела. Шта се даље дешавало у петак није било могуће сазнати јер се проводила интензивна истрага овог разбојништва. Упркос нашим великим напорима  до закључења овог броја "Гласа Српске"  није било могуће ступити у контакт са Травицама. Они су дан провели у полицији.

У Универзитетско клиничком центру Републике Српске у петак су рекли да су пацијенти Д. Т. (64) и С. Т. (60) у ову здравствену установу примљени око пет часова ујутро.

- Указана име је љекарска помоћ након чега су пуштени на кућно лијечење - казали у поменутој здравственој установу.

Код куће породице Травица екипа "Гласа Српске" затекла је само полицију и понеког грађанина који у пролазу збуњено гледа шта се збило. Комшије Травица били су шокирани када су чули шта се догодило.

- Са прозора сам видјела полицију. Нисам знала шта се догађа док нисам кренула у продавницу гдје су ми рекли да не ради јер су власници опљачкани - казала је једна од комшиница која није жељела да јој објавимо име.

Додала је да су Душан и Стева добри као комшије те да често код њих купују сувомеснате производе. 

У Центру јавне безбједности Бањалука, не наводећи ни иницијале оштећених, у петак су рекли да је поменути случај полицији пријављен око четири часа послије поноћи.

- Након увиђаја полиција је наставила рад на расвјетљавању овог случаја. О свему је обавијештен и дежурни тужилац Окружног тужилаштва Бањалука који је наредио предузимање свих мјера и радињи у циљу проналаска извршилаца поменутог кривичног дјела - казали су у ЦЈБ Бањалука.

Мада то јуче нико није желио да потврди а ни демантује шпекулисало се да су пљачкаши од Травица отели од неколико десетина до неколико стотина хиљада марака.

Из полиције су саопштили да ће материјална штета причињена овим дјелом бити накнадно утврђена.

Месница

Предузеће "Дим-дим" већ дуже вријеме бави се производњом меса и месних прерађевина. Својим производима снабдијевају бројне маркете на подручју Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана