Разбојништва у РС: Убили двије особе, однијели 500.000 КМ

Небојша Томашевић
Разбојништва у РС: Убили двије особе, однијели 500.000 КМ

БАЊАЛУКА - Спортске кладионице, продавнице, породичне куће и бензинске пумпе, у првих шест мјесеци ове године у Републици Српској, најчешће су биле мете разбојника, који су пријетећи оружјем украли више од 120.000 марака.

У поменутом периоду почињено је 59 разбојништава. Од тог броја полиција је расвијетлила 37 поменутих кривичних дјела, а тужилаштвима је доставила извјештаје против 43 особе. Разбојници су у правилу били маскирани фантомкама или на други начин, а жртвама су пријетили пушкама, пиштољима или ножевима, а потом отимали новац.

За разлику од прошле, у првој половини ове године није било пљачки пошта и банака, нити разбојништава у којима је неко убијен.

Међутим, у јулу и августу опљачкане су Нова банка у центру Бањалуке и Уни кредит банка у Котор Варошу из којих је украдено укупно око 230.000 марака.

Двојица непознатих разбојника су 8. јула уз пријетњу аутоматским пушкама украла око 30.000 марака из Нове банке у улици Краља Алфонса у центру Бањалуке. Током ове пљачке дошло је до размјене ватре између полиције и нападача. Нико није повријеђен, а пљачкаши су побјегли. Касније је пронађен запаљен украдени "пасат 5", који су користили разбојници.

Опширније прочитајте у штампаном или електронском издању "Гласа Српске"

У

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана