Разбојнике из Дрвара одали продавци пушака и аудија

Небојша Томашевић
Разбојнике из Дрвара одали продавци пушака и аудија

Ливно - Косту (34) и Јована (21) Бјелотомића као и Николу Грујића (23) из Дрвара који су опљачкали 384.000 марака из Интеса Сан Паоло банке у Дрвару откривени су захваљујући изјавама свједока од којих им је један набавио пушке, а други продао аутомобил.

Тројица разбојника налазе се у бјекству. Према спису из истраге Тужилаштво Ливањског кантона сумњу против њих темељи на изјави свједока Милоша К., Стевице Б. и Адмира Д. као и материјалним доказима које су оставили иза себе.

- Милош К. је полицији испричао да му је почетком године Коста тражио да набави три пушке, али му је он успио обезбиједити двије. Оружје које му је дао, свједок је касније препознао по закривљеном нишану у "аудију" пронађеном након пљачке. Стевица Б. је испричао да је с осумњиченима прије пљачке ишао у Бихаћ гдје су од Адмира Д. купили "ауди" - наводи се у тужилачком спису из истраге и додаје да је "ауди" који је запаљен на Оштрељу након пљачке препознао Адмир Д. као возило које је продао особи која му се представила као Зулфо из Санског Моста.

Он је аутомобил препознао по ауспуху и оштећењима на блатобрану и вратима.

Браћа Бјелотомић и Грујић пљачку су починили трећег марта ове године између 7.30 и осам часова. То јутро "аудијем А4" с украденим регистарским ознакама из Хрватске довезли су се до пословнице Интеса Сан Паоло банке у Дрвару. Били су маскирани и наоружани са двије аутоматске пушке и пиштољем. Непосредно прије њиховог доласка у банку су ушле раднице  Горанка К., Сандра М. и Душка М. као и радник обезбјеђења Душко К. који је закључао врата.

Према тужилачком спису из истраге разбојници су сачекали да једна од радница искључи аларм, а затим су разбили стакло на улазним вратима те узели кључеве који су били с унутрашње стране и откључали их.

- Двојица су упала у банку и један до њих је пријетећи оружјем натјерао  раднице Горану и Душку да отворе трезор, а затим и банкомате те да из њих трпају новац у торбу. Други осумњичени натјерао је Душка и Сандру да новац из трезора убацују у његову торбу. У једном моменту наредио им је да легну на под, а затим сам почео да купи ситан новац из касе. У том моменту други осумњичени је повикао "Јоване, ево полиције, остави ситан новац", па су они истрчали из банке с парама - наводи се у тужилачком спису.

Трећи учесник пљачке који је био испред банке  запуцао је на полицијску патролу и том приликом тешко је ранио полицајца Жарка Бошњака. Тројица разбојника након тога су сјела у "ауди" и побјегла на планину Оштрељ гдје је пронађено запаљено возило с оружјем. Њима се тада изгубио сваки траг, а према незваничним информацијама сумња се да се скривају у Србији а могућа дестинација је и Аустрија.

Повријеђени полицајац Бошњак је због тешких повреда остао непокретан и инвалид и лијечи се у Хрватској.

Притвор

Браћи Кости (34) и Јовану Бјелотомићу (21) те Николи Грујићу (23) одређен је једномјесечни притвор у Кантоналном суду у Ливну, а ускоро ће за њима највјероватније бити расписане и потјернице, казао је предсједник суда Недим Бегић.

-  Притвор ће се осумњиченима рачунати од дана хапшења, а  одређен им је на основу захтјева Кантоналног тужилаштва Ливно које води истрагу овог случаја - рекао је судија Бегић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана