Расвијетљена крађа 17.800 КМ у Петрову: Долазак патријарха искористили за пљачку куће

Небојша Томашевић
Расвијетљена крађа 17.800 КМ у Петрову: Долазак патријарха искористили за пљачку куће

ПЕТРОВО - Сретен Симић (51) из Бијељине, познат полицији по крађама аутомобила, осумњичен је да је са два непозната сарадника провалио у кућу у Петрову и украо 17.800 КМ, потврђено је “Гласу Српске”.

Према незваничним информацијама, они су крађу починили 19. августа на дан када је патријарх Порфирије био у Добоју, а полиција је овај случај недавно расвијетлила.

- Претпоставља да су баш тај дан изабрали за крађу како би искористили заузетост полиције због посјете патријарха Порфирија Добоју. Вјеровали су да због тога неће бити полиције у Петрову. Постоје индиције да су типовали кућу и да су имали дојаву да власници имају новца. Они су чекали да власници оду прије него што су упали у кућу - рекао је извор близак истрази.

Полицијска управа Добој саопштила је да је С. С. пријављен Окружном тужилаштву у Добоју за тешку крађу.

- За С. С. постоји сумња да је 19. августа, заједно са још два њему позната лица, “шкодом” дошао у Петрово, а након што су власници изашли из куће, извршили су провалу. Украли су око 17.800 КМ, а потом побјегли - казали су из ПУ Добој.

Осим Симића, добојска полиција је због крађа испитала и тужилаштву пријавила двије дјевојке и младића који су 30. јула провалили на градилиште нове болнице у Добоју и украли алат. Како сазнајемо, за ово су осумњичени Кристина К. (19) из Брчког, Валентина Б. (20) из Добоја и Рајко С. (21) из Доњег Жабара. Истрагом је утврђено да су се они до градилишта нове болнице у Добоју довезли у два возила, те провалили лим којим је оно ограђено и украли разни алат.

Полиција је у Добоју спријечила крађу цигарета и ухапсила Милоша М. (29), који је затечен у недјелу. Њега су 30. септембра увече полицајци уочили како из киоска у улици Краља Драгутина узима цигарете и бјежи. Брзо су га сустигли и ухапсили, те код њега нашли цигарете, које су враћене.

Пуне руке посла због крађа имали су и полицајци из Осмака, који су истрагом открили три лопова који су крајем прошле и почетком ове године крали злато, накит, новац и рачунаре. Сазнајемо да су за то осумњичени Изет К., Сенаид М. и Санел Л. из Осмака, који су пријављени Окружном тужилаштву у Бијељини.

Полицијска управа Зворник, наводећи иницијале, саопштила је да је против тројца тужилаштву поднијела пет извјештаја, од чега четири за тешку крађу, а један за разбојничку крађу. Терете их да су проваљивали у куће, из којих су крали накит, новац и вриједне ствари, а на терет им се ставља и да су провалили у школу у Осмацима, из које су украли рачунаре.

Досије

Сретен Симић познат је од раније по кривичним дјелима, а прије неколико година су га повезивали са крађом аутомобила и ауто-мафијашима. Хапшен је 2008. године због сумње да је умијешан у крађе око 30 возила. Хапшен је и 2005. године у акцији бањалучке полиције “Ескалибур”, када је пало 30 особа, од којих је 15 задржано под сумњом да су чланови злочиначког удружења које се бавило крађама возила.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана